6 עובדים תאילנדים מקיבוץ אילת השחר, אושפזו במרכז הרפואי זיו בצפת לאחר שאכלו חזיר בר. מצבם מוגדר בינוני. השישה הגיעו למרכז הרפואי כשהם סובלים מטפיל בקיבה ששמו - טריכינלה (שערונית).
ד"ר יורם מיזריצקי, מנהל מחלקה פנימית ב' בזיו, אמר כי הטריכינלה הינה מחלה טפילית, הנגרמת מתולעת סרט זעירה, המתבגרת כטפיל בתוך מעי האדם. הזחלים של הטריכינלה חיים בתוך כיסים בבשר בעלי חיים, בעיקר חזירים וכי הסימפטומים הראשונים הינם תחושת אי נוחות באזור הבטן, חום, עייפות, שלשולים ובחילה וכי לאחר-מכן, כשהתולעים יוצרות שלפוחיות ברחבי הגוף, יכולים להופיע סימפטומים נוספים כגון: צמרמורות, חום, נפיחות בעיניים, כאבי ראש, כאבי פרקים, כאבי שרירים ואפילו דימומים.
לדברי ד"ר מיזריצקי, הסימפטומים של קיום הטפיל במעי, יכולים להופיע תוך יום-יומיים מזמן ההידבקות וכי סימפטומים נוספים מופיעים בדרך-כלל בין שבועיים ל-8 שבועות לאחר אכילת הבשר הנגוע, בצורה קלה מאוד או קשה, בהתאם לכמות הזחלים שנכנסו לגוף.
ד"ר מיזריצקי עוד מציין, כי במידה והתולעים חודרות לתאי עצב, הן אינן שורדות, אך במקרים קיצוניים ובחוסר טיפול מתאים, או טיפול שלא בזמן, עלול החולה ללקות באי שליטה בשרירים ושיתוק נשימה. במקרים חמורים מאוד עלולה הטריכינלה לגרום לפגיעה ברקמות הלב, דבר העלול להוביל, במקרים קיצוניים, אף למוות. לדבריו, במקרים קלים ובינוניים, רוב הסימפטומים אמורים להיעלם בתוך חודשים ספורים.
ד"ר גיל שביט, וטרינר מיסוד המעלה, ציין כי הטריכינלה הינו טפיל מעיים שעובר לאדם כשהוא אוכל בשר נא או שלא בושל דיו, בעיקר חזיר. אך טפילים מסוג זה יש גם לחתולי בר, שועל, כלב, זאב, סוס ועוד וכי אכילת הבשר הנגוע בטפיל הינה הדרך היחידה ללקות במחלה, והיא אינה מידבקת מאדם לאדם שכן התולעים הבוגרות, כמו גם הזחלים מחוץ לשלפוחיות, אינם שורדים בקיבה.
ד"ר שביט אומר, כי כדי להימנע מהידבקות במחלה, יש לאכול בשר רק ממקור ידוע, שעבר בדיקת וטרינר וכי יש לבשל את הבשר היטב.
ד"ר שביט מוסיף המלצות לשימוש בבשר בכלל ובשר צייד בפרט:
- יש לבשל את מוצרי בשר עד שהנוזלים היוצאים מהבשר שקופים או עד לטמפרטורה פנימית של 62° צלזיוס;
- הקפאת בשר חזיר בר שניצוד למשך 20 יום בטמפרטורה של 15° צלזיוס ובישול ממושך, מאחר שרק הקפאת בשר צייד לא בהכרח תהרוג את כל התולעים הטפילים.