מפקד נאט"ו לשעבר מונה לשליח מיוחד במזה"ת

ג'ונס יתכנן ויישם תוכנית לסיוע ביטחוני אמריקני לרשות הפלשתינית ויתאם את הסיוע הצבאי לישראל
הדר פרבר חדשות העולם הערבי תגובות
שרת החוץ האמריקנית, קונדוליזה רייס, הודיעה על מינויו של ג'יימס ג'ונס לשליח המיוחד במזרח התיכון לחידוש המו"מ בין ישראל לפלשתינים. ג'ונס, שעדיין שומר על משרתו בלשכת המסחר, יהיה אומנם יועץ של רייס ולא שליח נשיאותי מטעם הנשיא, ג'ורג' בוש, ואמור לעבוד עם המתאם הביטחוני האמריקני, קית דייטון, אך הוא ידוע ביחסו הצונן לישראל.

ג'ונס הוא מפקד כוחות נאט"ו לשעבר. דייטון עבד במשך שנתיים כדי לנסות ולחזק את מקצועיותם של כוחות הביטחון הפלשתינים.

רייס אמרה כי סידורי הביטחון ישחקו תפקיד מפתח בביסוס פתרון שתי מדינות, במסגרת הסכסוך במזרח התיכון. "כל שלום מתמשך צריך להיבנות על יסודות חזקים של ביטחון", אמרה רייס באנאפוליס. "ישראל חייבת להיות בטוחה שהמדינה הפלשתינית תחזק את בטחונה... הפלשתינים חייבים להיות מסוגלים לעמוד ברשות עצמם... ומדינות האזור חייבות להיות מושקעות בהצלחת מאמצי בניית המדינה, למען בטחונן שלהן שתלוי בכך".

עוד אמרה רייס כי ג'ונס יתכנן ויישם תוכנית לסיוע ביטחוני אמריקני לרשות הפלשתינית ויתאם את הסיוע הצבאי לישראל.

במחלקת המדינה האמריקנית אומרים כי תפקידו של ג'ונס יהיה רחב יותר, כולל סידורי ביטחון בין המדינה הפלשתינית ושכנותיה. "בתפקיד חדש זה, הגנרל ג'ונס יקדם את המטרות שלנו לפתור את הסכסוך הישראלי-פלשתיני", דברי רייס. "הוא יעבוד עם הישראלים והפלשתינים על טווח רחב של נושאי ביטחון, ויעבוד כדי לחזק את הביטחון בשני הצדדים. הגנרל ג'ונס יעבוד גם עם מדינות מפתח כדי לתמוך בביטחון במזרח התיכון", הוסיפה.
הפ
יועצת נדל"ן ומגשרת | עיתונות זהב בע"מ | רשימות | מעקב
תאריך: 29/11/2007 | עודכן: 29/11/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]