חמאס קוראת לבטל לאלתר את תוכנית החלוקה

60 שנה להצהרת כ"ט בנובמבר ובתנועת החמאס קוראים לאו"ם לבטל את ההחלטה ומתחייבים להמשיך במאבק המזוין נגד "מה שנלקח בכוח" מהפלשתינים
הדר פרבר חדשות ועידת אנאפוליס תגובות
תנועת החמאס חידשה את התנגדותה להחלטת האו"ם 181 לרגל ציון 60 שנה ליישומה של תוכנית החלוקה. ההחלטה קוראת לביסוסן של שתי מדינות, יהודית וערבית.

בהודעה שפרסמה התנועה נאמר כי "פלשתין היא אדמה ערבית איסלאמית, מהנהר ועד הים כולל ירושלים, מסגד אל-אקצה, הכנסיות, המסגדים, ההרים והחופים". בחמאס אמרו כי "אין ליהודים מקום בה (בפלשתין, ה.פ.), והיא אחת ומאוחדת ולא ניתנת לחלוקה".

התנועה, אשר שולטת ברצועת עזה מאז חודש יוני, הודיעה כי היא רואה באו"ם ארגון האחראי "לפרסומה של ההחלטה הלא-הוגנת... שמחלקת את פלשתין ולסבלם וכאבם של העם שלנו ב-60 השנה האחרונות ואשר הביאה לגירושו מאדמתו ולהחלפתו בפולשים כובשים שאותם כפו מעצמות המערב בכוח על אדמתנו".

עוד נכתב, כי לפי ההחלטה, "היהודים יקבלו 56% מהאדמה, בעוד שבעליה החוקיים יקבלו 44% מפלשתין..."

בחמאס אומרים, כי ארצות הברית מנסה, בעזרת ועידת השלום באנאפוליס, לחסל את הגורם הפלשתיני כדי לסיים את קשירת הקשר שלה, והתחייבו להמשיך בהתנגדות החמושה נגד ישראל. התנועה הטילה על כל משתתפי הוועידה "את האחריות ההיסטורית והלאומית על תוצאות השתתפותם בוועידה, (שנערכה) תחת התנאי של הכרה בפלשתין כמולדת לאומית ליהודים, דבר שמהווה חיזוק לכיבוש הישראלי על האדמות הפלשתיניות והשמטה של זכויות העם הפלשתיני".

"אנחנו נחושים בעזרת אללה לעקור מן השורש את בלוטת הסרטן (ישראל) בעזרת התנגדות מזוינת, לא משנה מה העלות של דם והקרבה... מה שנלקח בכוח צריך לחזור בכוח...", נאמר עוד.

כך קוראים בתנועה לאו"ם לסגת לאלתר מההחלטה, אשר התקבלה כאמור לפני 60 שנה. "תיקון שגיאה אינו בושה אך המשכה הוא עושק", נאמר בהודעה.

הצהרת החמאס מתפרסמת יומיים לאחר שישראל והרשות הפלשתינית הסכימו לפתוח בדיונים באנאפוליס כדי לנסות לחדש את המשא-ומתן לשלום, במסגרתו תבוסס מדינה פלשתינית לצדה של ישראל.

נוסח ההחלטה באתר הכנסת
כ"ט בנובמבר
החלטה 181 של העצרת הכללית של האו"ם הידועה גם כ'תוכנית החלוקה', אושרה בכ"ט בנובמבר 1947 - ההחלטה קוראת לסיום המנדט הבריטי בארץ ישראל ולהקמתן של שתי מדינות, יהודית וערבית, בתחומי ארץ ישראל המנדטורית. ההחלטה קובעת עוד כי ירושלים וסביבתה יוכרזו כשטח תחת פיקוח בינלאומי.

ההצעה נתקבלה ברוב של 33 קולות, 13 נגד, 10 נמנעו ו-1 נעדרה. התנגדו לה: אירן, לבנון, מצרים, סוריה, עירק, סעודיה, אפגניסטן, הודו יוון, פקיסטן, קובה, טורקיה ותימן.


הפ
יועצת נדל"ן ומגשרת | עיתונות זהב בע"מ | רשימות | מעקב
תאריך: 29/11/2007 | עודכן: 29/11/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חמאס קוראת לבטל לאלתר את תוכנית החלוקה
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ע.ג1
29/11/07 14:55
2
ספינר
29/11/07 19:58
3
דקד
29/11/07 21:15
פורום: ועידת אנאפוליס כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]