הגרעין האירני: נציגי המעצמות נפגשים בפריז

נציגי המעצמות יתמקדו ככל הנראה באפשרות להטיל סנקציות נוספות על אירן, אשר מסרבת להיענות לדרישה ולהקפיא את פעילות העשרת האורניום
הדר פרבר חדשות הגרעין האירני תגובות
הילה רפופורט
אירופה: אין התקדמות בשיחות עם אירן

נציגי שש המעצמות ייפגשו בפריז כדי לדון בתוכנית הגרעין של אירן, יום לאחר שדווח על כשלון המאמצים, שנמשכו כשנתיים, מצד האיחוד האירופי.

סגן שרת החוץ האמריקנית, ניקולס ברנס, הצטרף לשרי החוץ של בריטניה, צרפת, רוסיה, סין וגרמניה במשרד החוץ הצרפתי. בפגישה, בה נכחו כאמור נציגי חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם וגרמניה, יתמקדו ככל הנראה באפשרות להטיל סנקציות נוספות על אירן, אשר מסרבת להיענות לדרישה ולהקפיא את פעילות העשרת האורניום. במערב חושדים, כי אירן פועלת להשגת נשק להשמדה המונית וטהרן מצדה מכחישה את הטענות וממשיכה לטעון כי מדובר בפעילות למטרות אזרחיות בלבד.

שליח האיחוד האירופי חבייר סולאנה נפגש עם הנציג האירני סעד ג'לילי בלונדון ואמר, עם תום הפגישה, כי הוא מאוכזב מהתוצאות וכי לא מתוכננות בין השניים פגישות נוספות. למעשה היתה זו פגישה שהוגדרה כהזדמנות אחרונה לאירן להיכנע לדרישות האו"ם.

ארצות הברית, צרפת ובריטניה נתקלות בהתנגדות מצד סין ורוסיה לסבב נוסף של סנקציות.
סין משתפת פעולה
גורם רשמי בארצות הברית אמר (ב') כי השיחות הבינלאומיות בנושא סבב שלישי של סנקציות נגד אירן מתקדמות בזכות שיתוף הפעולה של סין. "הייתי מרוצה בעיקר מכך שהתקדמנו בדיונים שלנו עם הממשלה הסינית", אמר תת שרת החוץ ניקולס ברנס, אשר לוקח חלק בשיחות. "היינו מסוגלים, עם הממשלה הסינית, להתמקד במספר אזורים שבהם נסכים לסנקציות... היה זה צעד קדימה עבורנו".
הפ
יועצת נדל"ן ומגשרת | עיתונות זהב בע"מ | רשימות | מעקב
תאריך: 03/12/2007 | עודכן: 03/12/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]