שתיית חמש כוסות או יותר של תה ירוק ביום יכולה להוריד ב-50% את הסיכון לפתח סרטן ערמונית מתקדם.
צוות חוקרים ממשרד הבריאות היפני סקר 49,920 גברים בגילאים 40-69 לאורך כל יפן בשנים 1990 ו-1993 ועקב אחר מצב בריאותם עד שנת 2004.
במהלך תקופה זו, 404 גברים אובחנו לראשונה עם סרטן הערמונית, מהם 114 עם מחלה במצב מתקדם, 271 עם סרטן מקומי ו-19 בשלב לא ברור.
ניתוח נתונים הראה כי הסיכונים לסבול מסרטן ערמונית מתקדם היו נמוכים ב-50% בקרב גברים ששתו חמש כוסות או יותר של תה ירוק ביום בהשוואה לאלו ששתו פחות מכוס אחת.
התה ריסן את רמות הטסטוסטרון
התה הירוק לא נמצא קשור לסרטן ערמונית מקומי, ציינו החוקרים בדוח שפרסמו, אך הוסיפו כי התה הירוק קשור כפי הנראה לירידה בסיכון לסרטן ערמונית מתקדם.
לדבריהם, חומר הנקרא קטצ'ין הנמצא בתה הירוק הוא שתורם לירידה בסיכון על-ידי כך שהוא מרסן את רמות הטסטוסטרון, הורמון זכרי המהווה גורם סיכון לסרטן ערמונית.
שכיחות סרטן הערמונית נמוכה הרבה יותר באוכלוסיות באסיה מאשר באוכלוסית המערב. המחקר החל בהנחה כי נתונים אלו קשורים לצריכה הגבוהה של תה ירוק באוכלוסיית אסיה.
ממצאי המחקר פורסמו במהדורה המקוונת של העיתון האמריקני לאפידמיולוגיה.