כל כובש נשא עימו 3-2 ק"ג של זיתים שכבש במו-ידיו ואת המתכון להכנת הזיתים. מן העבר השני של המתרס ישבו מבקרי התחרות, טעמו מן התכולה, והעניקו דירוג. היה זה באליפות כובשי הזיתים השלישית, שנערכה במשתלות גבעת ברנר, התחרות המדוברת של ענף הזיתים בישראל.
בתחרות על טעמם של הזיתים התוודעו הכובשים והמבקרים לשלל טעמים חדשים. במקום הראשון זכה זיו בית אור עם זית מוחמץ ביין. בית אור זכה בעץ זית שגודל במשתלות גבעת ברנר. תוך הבטחה מצוות המשתלה, שהעץ ניתן למנצח כדי שימשיך לייצר בשנים הבאות זיתים טעימים. בשנה שעברה בית אור הגיע למקום השני בתחרות.
במקום השני זכה ארי ליסין עם זיתים ממולאים בגבינה מלוחה ובמקום השלישי זכתה משפחת נוי עם מתכון משפחתי לכבישה שעובר במשפחה מדור לדור.