לכבוד יום האהבה הבינלאומי התגייסה יועצת התזונה רחל גרנות לגלות לנו את סודותיו הכמוסים של המאכל האהוב מכל - שוקולד.
"שוקולד הוא בשביל הנשמה, הגוף לא באמת זקוק לו, הוא לא מוסיף לנו דבר מלבד קלוריות ריקות", כך אומרת גרנות.
אז ממה עשוי הממתק הזה שמשגע את כולנו?
השוקולד עשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי, הנקרא קקאו. השוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וחומצת שומן (חמאת קקאו). הוא בדרך כלל ממותק עם סוכר ומרכיבים נוספים ומיוצר כחפיסות שוקולד או כמשקה הנקרא שוקו. השוקולד גורם לשיחרור אנדורפינים במוח, ועל-ידי כך משרה תחושה טובה, ויש אף האומרים, ממכר.
אל תתלהבו ואל תפשטו עכשיו על חנויות המכולת בחיפוש אחר השוקולד של חלומותיכם, גרנות מסבירה כי אין הכוונה שתסחפו ותזללו שוקולד בכמויות מסחריות אלא הכוונה היא לאכול את השוקולד במינון נכון ובכמות סבירה שלא חורגת מגדר הרגיל.
"גרנות: אחד הרגעים המאושרים בחיי היה כשקראתי על היתרונות הבריאותיים בשוקולד. הימצאותם של נוגדי חימצון בשוקולד עשו אותי מאושרת עד הגג. ואם יש קשר בין מצב נפשי לבריאות הרי מצב הלב, כלי הדם והמערכת החיסונית שלי לא היו במצב טוב יותר. ומי אמר שבריאות חייבת ללכת עם לא טעים?"
הבעיה אמיתית עם שוקולד היא שבעצם אחרי שורה אחת כמעט לא ניתן להתאפק וממשיכים גם לשורה הבאה ולקובייה הבאה. לכן עדיף לאכול חטיף בעל כמות מדודה שמשדר גודל של מנה ומשביע גם אם אינו מכיל מסה גדולה כל כך. חשוב להקפיד שהחטיף או השוקולד לא באים בשום פנים ואופן על חשבון של ארוחה. ראשית צריך לספק את הצרכים הפיזיולוגיים של הגוף, כלומר, לאכול ארוחות מסודרות. אם רעבים מאוד, אין סיכוי לשלוט בכמויות של השוקולד או דומיו.
"השוקולד הוא אוכל לנשמה ולכן לא בא במקום אוכל אמיתי. וכאשר אוכלים חטיף כזה, נא לאכול אותו לאט, ליהנות מכל פירור ולשיר בלב 'אלי, אלי, שלא ייגמר לעולם...'", מסכמת גרנות.
עוד טיפ קטן לדרך
אם בכל זאת בא לכם לדעת מה מחירו של השוקולד, מחירו הקלורי כמובן הרי לכם:
חבילת שוקולד 100 גרם = 5 מיני מקופלת
500 קלוריות של חפיסת שוקולד = יוגורט + ביצה + פרוסת לחם רגיל + תפוח עץ + אגס + בננה + פסק זמן קטן
עכשיו תעשו חושבים מחדש ותחשבו פעמיים לפני שאתם מכניסים את המעדן השוקולדי והממכר הזה אל פיכם.