מבחר מוצרי חלב מתוצרת מחלבות שונות, שנבדקו לאחרונה במעבדה ישראלית ייחודית, הראו שהם מורכבים מתערובות של חלב ממקורות שונים, ולא כפי שצוין על האריזה.
התקן הישראלי לגבינות דורש לציין על האריזה את מקור החלב ממנו יוצרה הגבינה - האם מחלב בקר, מחלב עיזים או מחלב כבשים, ובמקרה של תערובת של חלב עיזים וכבשים יש לציין "חלב צאן", אך תקן לבדיקת מקור החלב עדיין אין.
צרכנים רבים מעדיפים סוגי חלב מסוימים מסיבות בריאותיות, תזונתיות, טעם אישי ואמונות אחרות. פרט לכך ישנם הבדלים משמעותיים במחיר סוגי החלב השונים. מכאן גוברת אפוא חשיבות מהימנות מקור החלב כפי שהוא מצוין על גבי האריזה.
לאחרונה פותחה על-ידי ד"ר אבי טל ממעבדת בקטוכם בנס ציונה שיטה לזיהוי גנטי של מוצרי החלב. השיטה מבוססת על זיהוי מקטע דנ"א של בעלי החיים מהם הופק החלב. השיטה מאפשרת לבדוק ולזהות חלב, מוצרי חלב ותערובות של סוגי חלב שונים עד לסף רגישות של 0.1% (מיהול של 1 ל-1,000).
הבדיקה עשויה למנוע את הטעיית הצרכנים, להגביר את אמונם במוצר ולאפשר ליצרנים להציג את אישור הבדיקה בפני הלקוחות.