"חשש אמריקני ממרגלים בדרג גבוה"

אחד מחוקריו של המרגל הישראלי פולארד מציין כי המפעיל של פולארד היה גם מפעילו של בן עמי קדיש שנעצר אמש בחשד לריגול לטובת ישראל ● "חשש שלמודיעין הישראלי מודיעים בדרג גבוה בממשל האמריקני" ● אולמרט הורה על בדיקת הקשר בין קדיש לישראל ● חשש ישראלי מביטול חבילת הסיוע האמריקנית
איציק וולף חדשות תגובות
בכיר אמריקני לשעבר, אשר השתתף בחקירת פרשת פולארד, אומר (יום ד', 23.4.08) בעקבות מעצר האמריקני בן עמי קדיש החשוד בריגול לטובת ישראל, כי קיים חשש גדול בארצות הברית מפני החדרת מודיעים ישראלים לדרגים גבוהים בממשל האמריקני. זאת לאור העובדה שהמפעיל הישראלי של המרגל יהונתן פולארד נהג להזמין ממנו מסמכים בעלי מספר סידורי מסוים ומכיוון שאותו מפעיל, יוסף יגור, היה גם ככל הנראה מפעילו של קדיש.

לדברי רון אוליב, אשר היה אחראי על חקירת פרשת פולארד מטעם הצי האמריקני, מפעילו של קדיש המכונה בתיקי החקירה של פרשת הריגול החדשה-ישנה "CC1" חייב להיות יוסף יגור, בכיר ישראלי לשעבר בתעשיה האווירית אשר שימש בין השנים 1980-1985 כיועץ מדעי בקונסוליה הישראלית בניו-יורק. "אין כל ספק שזה יגור", אמר למגזין האמריקני ניוזוויק. כל המאמצים לאתרו אמש בישראל מייד לאחר חשיפת הפרשה עלו בתוהו.

"בפרשת פולארד ראינו שישראל סיפקה לפולארד את הכותרות, ובמקרים מסוימים את המספרים הסידוריים של מסמכים סודיים שהם היו מעוניינים שפולארד ישיג עבורם. העובדה שהישראלים ביקשו מידע מדויק וספציפי יוצרת חשדות עמוקים בקרב החוקרים שייתכן שהמודיעין הישראלי השיג מודיע הממוקם היכן שהוא עמוק בתוך הממשל האמריקני, אשר מסוגל לזהות סודות שמורים ביותר על-מנת שסייענים זמינים יותר יוכלו לגנוב אותם", אמר. עם זאת ציין כי החוקרים האמריקנים מעולם לא גילו האם אכן קיים מקור בכיר המסייע לישראל וגם לא השתדלו מעולם לעשות מאמץ על-מנת לאתר מקור שכזה.

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הורה לבדוק את נסיבות פרשת הריגול של בן עמי קדיש לטובת ישראל ולבחון אם אכן התקיים קשר בין קדיש לבין גורם רשמי בישראל. החשש הגדול בישראל הוא כי חשיפת הפרשה תפגע בחבילת הסיוע שבוש צפוי להעניק לרגל חגיגות ה-60 למדינה.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 23/04/2008 | עודכן: 23/04/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"חשש אמריקני ממרגלים בדרג גבוה"
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מיכל מירושלים
23/04/08 11:02
2
צבי טל
23/04/08 13:58
3
שפיץ
23/04/08 22:54
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]