מתברר משתלם מאוד לשמוע בקול אמא ולסיים את הירקות מהצלחת... במיוחד לאור תוצאות מחקרים המראים המראים כי ירקות יכולים למנוע את התפתחות אחד הגורמים לעיוורון.
ניוון כתמי תלוי-גיל גורם לאיבוד ראייה בקרב אנשים בני 60 ויותר. המצב פוגע במקולה - החלק של העין המאפשר לנו לראות פרטים עדינים.
מספר מחקרים הראו כי לריכוזים גבוהים של לוטאין וזיאקסנטין - מרכיבים תזונתיים - יש מאפיינים שיכולים למנוע מצב של ניוון כתמי.
חומרים מזינים אלו אינם מיוצרים על-ידי הגוף ויכולים להיכנס לזרם הדם רק בעזרת התזונה. הם נמצאים בדרך כלל בירקות ירוקים רבי עלים, כמו תרד, ברוקולי, זוקיני וכרוב עלים, וכן בפירות וירקות צהובים או כתומים כמו גזר, פפאיה, דלעת ואפרסק.
מחקרים קודמים גילו כי לוטאין וזיאקסנטין מסננים אור כחול מזיק והם חומרים נוגדי חמצון בעלי כוח רב, מה שיכול להסביר מדוע הם מגנים מפני ניוון כתמי.