מנה מהדגים האהובים עליכם היא הדרך הנכונה לשמור על מחשבה חדה וצלולה גם בגיל מבוגר. מחקר חדש מראה כי אכילת טונה ודגים צלויים אחרים העשירים בחומצות שומן אומגה-3 יכולה להגן על המוח מההזדקנות.
במדגם שכלל למעלה מ-3,500 משתתפים מעל גיל 65, חוקרים גילו כי אלו שאכלו טונה צלויה או אפויה או דגים דומים שלוש פעמים בשבוע או יותר, היו בסיכון נמוך כמעט ב-26% לסבול מאוטמים מוחיים שקטים. אוטמים מוחיים שקטים הם גושים קטנים במוח שעלולים לגרום לאיבוד יכולת חשיבה, לשבץ או לדימנציה.
החוקרים גילו גם כי אצל אנשים שאכלו על בסיס קבוע דגים עשירים בחומצות שומן אומגה-3, נראו פחות שינויים בחומר הלבן שבמוח.
סוגי הדגים שתרמו ליתרונות הללו כללו סלמון, מקרל, הרינג, סרדינים ואנשובי. לדברי החוקרים, אכילה של דגים מטוגנים לא תביא לתוצאות דומות.
מחקרים מראים כי אוטמים מוחיים שקטים פוגעים בכ-20% מהקשישים הבריאים.