השבוע ביקרתי בשוק בשעה שש בבוקר וכבר אז הירקות ממש סבלו... הפלפל נרקב ממש מול העיניים, גם העגבניות לא היו בשיאן. והגזר - רק פתחו את השק ואחרי 10 דקות כבר התעייף...
להלן כמה טיפים להצלת ירקות שמתחילים לקמול.
ירק מדהים. טעים, דל קלוריות ממש מתאים לי, אך מה לעשות שהקיץ לא מיטיב עימו? אם ברשותכם סלרי עלים קמל ועייף, חבל לזרוק. השרו אותו למשך כשעה במי קרח, והחיות תחזור אליו כאילו זה עתה נקטף... זה אולי נשמע קצת יומרני ה'כאילו זה עתה נקטף', אבל ללא ספק שזה מרענן ומחזיר קצת חיים לעלים המדובללים.
גם הגזר נראה עייף. אפילו זה ששמרנו במקרר, גם הוא סבל ונהיה מדובלל, זה בגלל התייבשות הנוזלים שהיו בו. אם רוצים להציל אותו, מסירים חתיכה קטנה מחלקו התחתון, ממלאים כוס או קערת מים, ומעמידים את הגזר על החלק החתוך, כשגובה המים לא יותר מחצי גובה הגזר. תוך מספר שעות הגזר "ישתה" את המים מהכוס ויחזור להיות מוצק ועסיסי.
אצלי בבית אוכלים אוכל חריף. אנחנו אומנם אשכנזים, מגולת רוסיה, אך הרבה מאוד שנים בארץ לימדו אותנו מה טעים. אך פלפל חריף אני קונה וזורקת, קונה וזורקת. משתמשת בחלק והיתר לפח. ואתם כבר בטח יודעים מה קורה מייד לאחר שזרקתי? אני מחפשת חדש.
הינה רעיון ש"קניתי" מאחד המיילים הרבים שקיבלתי. אם קניתם פלפל חריף, מהארוכים הממזרים האלה, ואתם משתמשים רק בחתיכה ממנו, את שארית הפלפל אפשר לשמור במקרר לפחות עוד שבוע-שבועיים, בתנאי שמסירים ממנו את המרכז עם הגרעינים. פשוט להוריד את הקטע העליון המתחבר לשיח ולזרוק אותו, לנקות מבפנים את הגרעינים, ולשמר את הפלפל עטוף במגבת נייר בתוך שקית ניילון במקרר.
גם טיפ זה הגיע אליי מאחד המיילים. אם רוצים לשמור על טריותו של הלחם, אפשר לשים אותו בשקית ניילון יחד עם 3-2 ענפים של סלרי. לא יודעת מה יחסי הגומלין בין שני אלה, אבל התוצאה היא שהלחם נשמר רך וטרי. אני עדיין לא בדקתי כי אני שומרת על הלחם במקפיא. גם נשמרת הטריות, מפשירים כל פעם פרוסה או שתיים ומעלה גדולה נוספת יש לכך - אוכלים הרבה פחות כי הרבה פחות נגיש.