|
ד"ר קסיס שוקרי [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
אישה בת 26, תושבת מג'דל שאמס ברמת הגולן, פונתה לבית חולים לאחר שנכוותה קשה, בעת שסיר לחץ התפוצץ.
האישה בישלה לבני משפחתה ארוחת צהריים בסיר לחץ. בסיום הבישול, פתחה את הסיר, אך המכסה עם התבשיל, הועף לכל עבר וגרם לכוויות קשות בחלק העליון של גופה, בכתפיים ובחלק תחתון בפנים ובצוואר. האישה פונתה למרכז רפואי זיו בצפת, שם נקבע כי היא סובלת מכוויות בדרגה 2 והיא אושפזה במצב בינוני במחלקה הכירורגית.
ד"ר קסיס שוקרי, כירורג ופלסטיקאי בבית החולים, אמר כי הבישול בסיר לחץ מהיר ויעיל, אך במידה ולא עוקבים אחר הוראות היצרן, עלול הבישול להוות סכנה ויש להקפיד ולהשתמש בסיר שעבר את בדיקת מכון התקנים.
לדבריו, חלקיו של סיר הלחץ חייבים להיות במצב תקין וראוי לשימוש: הגומייה, השסתום ושאר החלקים וכי במידה וקיים ספק, חובה לקחת את הסיר לבדיקה ותיקון לפני שעושים בו כל שימוש.