מאסר על תנאי ליו"ר דייהו על מעילה <br>

קים וו-צ'ונג, מייסד הקונגלומרט הדרום קוריאני שקרס, שוב חמק ממאסר בפועל לאחר שבמשפט קודם נידון ל-8.5 שנות מאסר אך קיבל חנינה
משה ריינפלד חדשות תגובות
בית משפט בסיאול גזר (יום ה', 25.9.08) שנה וחצי מאסר על תנאי על קים וו-צ'ונג, מייסד הקונגלומרט פושט הרגל דייהו, והיו"ר לשעבר שלו, בשל מעילה במיליוני דולרים מכספי החברה. קים הורשע בגניבת 115 מיליארד וון (99.6 מיליון דולר) מנכסי החברה. לקים ניתנו שבעה ימים להגשת ערעור. פסק הדין שם קץ לסאגה משפטית שנמשכה כמעט 10 שנים.

קבוצת דייהו התמוטטה בגלל חובות בסך 82 מיליארד דולר שהצטברו במהלך המשבר הפיננסי באסיה בשנים 1998-1997, כאשר דרום קוריאה נאלצה לגייס מימון חרום מקרן המטבע הבינלאומית בסך 58 מיליארד דולר. ממשלת דרום קוריאה נאלצה להזרים כ-30 טריליון וון כדי להציל את החברות הבנות של דייהו. קים נמלט מהמדינה ב-1999, חי רוב השנים בצרפת, וחזר לדרום קוריאה ב-2006. במשפט קודם על מעשי מעילה ב-20 טריליון וון, נידון קים לשמונה וחצי שנות מאסר בפועל, וכן הצטווה להחזיר 17.9 טריליון וון ולשלם 10 מיליון קנסות. ואולם בדצמבר 2007 קיבל קים חנינה מהנשיא.

קים החל את הקריירה שלו כאיש מכירות בענף הטקסטיל ב-1967. הוא בנה אימפריה כלכלית שהייתה לאחד הקונגלומרטים המשפחתיים הגדולים בדרום קוריאה, המכונים צ'ייבול.

התביעה הדרום קוריאנית הגישה את כתב האישום האחרון נגד קים ביולי 2008 לאחר שהתברר כי צבר 115 מיליארד וון בחברת קש שהקים. עם זאת, במשפט ציינה התביעה כי הוא שיתף פעולה עם חוקריו.

קים טען כי לא החזיר קודם לכן את הכסף הזה משום שהיה בעיצומו של מאבק משפטי עם נושי דייהו. "אינני יודע כמה זמן נותר לי לחיות, אך בהזדמנות זו אני מתחייב להיות לדוגמה בשארית חיי", אמר איל ההון הכושל, בן 72, בחודש שעבר במשפטו. קים, שעבר שני ניתוחי לב, הגיע לבית המשפט בכסא גלגלים ועוזריו עזרו לו לשבת ליד שולחן ההגנה.

בהקראת גזר הדין ביום ה', אמר השופט יון גייאונג, כי קים עשה "פשע חמור, אך הנאשם מתחרט עליו חרטה עמוק והחזיר חלק מהנכסים לממשלה", מסרה סוכנות הידיעות יונהאפ.

התובעים ביקשו לגזור עליו שנה מאסר על תנאי בגלל בריאותו הלקויה. לפני המשבר הפיננסי של 1998-1997 ייצא קונגלומרט דייהו מוצרים ב-17.6 מיליארד דולר, 13.3% מסך היצוא של המדינה, והעסיק רבע מיליון עובדים ברחבי העולם. בישראל מוכרות, בין היתר המכוניות מתוצרת דייהו.

דרום קוריאה מחזיקה בשיא של סלחנות כלפי הבוסים של הצ'ייבול בפרט, וכלפי עברייני צווארון לבן בכלל.
מר
תאריך: 25/09/2008 | עודכן: 26/09/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
המחקר הראשון שעקב אחר כל תרופה תחת מרשם שאושרה על-ידי קובעי התקנים בארצות הברית לאורך מספר שנים, הגיע למסקנה כי ממצאים ממחקרים רבים המצביעים על כך שהתרופות לא יעילות אינם זוכים לפרסום בעיתונים הרפואיים.
25/09/2008 | יפעת גדות | חדשות

הרב שאר ישוב הכהן, הרב הראשי של חיפה, הוזמן להשתתף בכינוס של בישופים קתולים מרחבי העולם שייערך בוותיקן באוקטובר. תהיה זו הפעם הראשונה שיהודי פונה אל המועצה (synod) הקתולית. הכהן ידבר על סיפורים מן התנ"ך.
25/09/2008 | מאיה שני | חדשות

סוכני FBI פשטו (יום ד', 24.9.08) על משרדי הנהלת חברת ההשקעות הפרטית הענקית פטרס גרופ וורלווייד במיניאפוליס, שהיא בין היתר בעלת חברת מוצרי הצילום פולרויד ומחזיקה ברוב המניות של חברת הטיסות המוזלות סאן קאנטרי, וערכו בהם חיפושים. כמו-כן נערכו חיפושים בביתו של בעל החברה, טום פטרס.

עונת החגים בפתח, מה שאומר זמן רכישת מתנות. מדי שנה אתם שוברים את הראש בקניית מתנה, ולבסוף חוזרים הביתה שוב עם אותה מתנה: אגרטל, סט צלחות או מעמד לשולחן.
25/09/2008 | גלית יצחק | חדשות

גרמניה הגיבה (יום ה', 25.9.08) תגובה צוננת על נאומו של נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש. שר האוצר של גרמניה פר שטיינברוק אמר בנאום בבונדסטג בברלין כי גלי המשבר הפיננסי היוצאים מוול סטריט עלולים לעלות לארה"ב במעמדה כ"מעצמת על במערכת הפיננסית העולמית".
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il