בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
אם עדיין לא החלטתם מה להכין בחג, חוץ כמובן מהמאכלים המסורתיים, להלן 11 מתכונים מעניינים
|
מגוון מתכונים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
כולם נמצאים כעת בהכנות לקראת ראש השנה, מתלבטים אלו מאכלים להכין השנה כדי למלא את שולחן החג ואיך יצליחו להפתיע את האורחים באיזה מתכון מיוחד. אז אם עדיין לא החלטתם מה להכין, להלן רשימת מתכונים:
|
סביצ'ה בס עם מנגו וצ'ילי דורות
|
|
מתכון ל-4 סועדים מצרכים: - 300 גרם פילה בס נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות
- 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ (טרי או מקופסת שימורים)
- 1/2 בצל סגול קלוף, חתוך לקוביות
אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערה את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל. 2. מניחים במקרר ל-10 דקות, כדי שהטעמים ישתלבו, ומגישים בכוסות מרטיני. - המתכון מטעם השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות
|
עוגת דבש מופחתת סוכר וקלוריות
|
|
|
90 קק"ל לפרוסה [צילום: מועצת הדבש]
|
|
|
חומרים: - 1/2 כפית ציפורן טחון, תמצית וניל
אופן הכנה: 1. מקציפים את החלבונים ותוך כדי כך מוסיפים את הסוכר; 2. מקפלים בעזרת מרית את החלמונים והשמן לתוך הקצף עד לקבלת תערובת אחידה; 3. מוסיפים לתערובת לאט, תוך כדי בחישה את הדבש, קינמון, תמצית וניל, ציפורן וקמח; 4. משמנים תבנית ארוכה מספר 28, יוצקים את הבלילה ואופים בחום בינוני כ-40 דקות. - המתכון מטעם ליטל סמואל-לוי וענת טימין, דיאטניות קליניות מהמרכז לסוכרת גפן מדיקל
|
|
מאפינס מתוק לחג
|
|
|
לצורך ההכנה ניתן להשתמש בתבנית שקעים מסיליקון אשר גמיש מאוד וקל להוצאה. מצרכים הכנה 1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות; 2. מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה; 3. יוצקים את כל הבלילה לתבנית. השאירו מעט רווח כי המאפינס תופח; 4. אופים 15 דקות או עד להזהבה. - המתכון מטעם נטע סופר, העורכת סדנאות בנטע בשביל השוקולד
|
קיש גבינות, שרי וקוביות צ'ילי דורות
|
|
המתכון ל-8 סועדים מצרכים לבצק: - 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מצרכים למלית: - 125 גרם גבינת קממבר, חתוכה לקוביות
- 125 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינת רוקפור, מגורדת
- 150 גרם גבינה צהובה, מגורדת
- 7 עגבניות שרי, חתוכות ל-2
אופן ההכנה: 1. מעבדים במעבד מזון את כל המצרכים להכנת הבצק עד לקבלת בצק אחיד. 2. עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר לשעתיים. 3. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח לקוטר של 28 ס"מ. 4. מניחים את הבצק על תבנית קפיצית עגולה ומכניסים למקרר. 5. מערבבים בקערה את כל המצרכים למלית. 6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 7. מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים לתוכה את המלית. 8. מסדרים מעל את חצאי עגבניות השרי ומכניסים לתנור לאפייה ל-45 דקות. 9. מוציאים את התבנית, מצננים מעט ומגישים. - המתכון מטעם השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות
|
דלעת צלויה על סלט קינואה עם יוגורט נענע ורימונים
|
|
מתכון לשתי מנות ליוגורט - 3 כפות יוגורט צאן 4.5% שומן
- לשים את כל המרכיבים מלבד היוגורט במעבד מזון ולטחון לתערובת אחידה.
- להוסיף את התערובת ליוגורט ולערבב.
לדלעת - לחתוך את הדלעת לריבועים של 4
- 4 ס"מ, בעובי של חצי ס"מ.
- לעטוף עם שמן זית ולפזר את הסוכר והפלפל. לצלות בתנור ב-230 מעלות למשך שמונה דקות.
לקינואה: - כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים
- חצי כוס של תערובת עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, נענע, פטרוזיליה, עלי סלרי
אופן הכנה - להרתיח סיר עם מים, כשהמים רותחים לבשל את הקינואה בסיר קטן למשך כ-12 דקות ולסנן. לאדות את הבצל בשמן זית על אש נמוכה, עד שהוא משנה את צבעו. להוסיף את הקינואה, האגוזים והצנוברים, הדבש והלימון. לתבל עם מלח ופלפל, להוסיף את עשבי התיבול ולהוריד מהאש מיד.
- המתכון מטעם השף אורן לוקסנבורג, מסעדת Bariba, בית דרך חיים, נמל תל אביב.
|
סלט מטבוחה עם קוביות צ'ילי דורות
|
|
מתכון לחצי קילו מטבוחה מצרכים: - 1 ק"ג עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
- 3 גמבות אדומות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה: 1. מאדים בסיר בינוני את העגבניות עם שמן הזית על אש בינונית תוך כדי ערבוב (כ-5 דקות). 2. מנמיכים את האש ומערבבים עד שנוזלי העגבניות יתאדו. 3. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. 4. מבשלים על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת סמיכה כמו ריבה, מסירים מהאש, מעבירים לכלי ומגישים צונן. - המתכון מטעם השף אמיר מרקוביץ', שף הבית של דורות
|
חזה עוף ברוטב מתקתק וירקות אפויים
|
|
לחזה העוף (4 נקודות): מנה שווה ל-5.5 נקודות, 20 דקות הכנה - רוטב (כמות ל-4 מנות): כף רוטב טריאקי, כף דבש, כפית שמן זית, כף רוטב סויה, שן שום כתושה.
הכנה: - לדפוק מעט את חזה העוף בפטיש של שניצלים;
- לערבב את החומרים לרוטב ולהשרות את חזה העוף בתוכו ל-15 דקות;
- לצלות את חזה העוף על-גבי מחבת פסים ששומן בתרסיס שמן.
ירקות אפויים ברוטב מתקתק (1.5 נקודות למנה) 4 מנות, שעה הכנה - 1 כף רוטב פלפלים וסויה של קנור
הכנה 1. מכניסים את הכל לשקית קוקי וסוגרים 2. מנערים את השקית לערבוב תכולתה ואופים בתנור כ-45 דקות.
|
אגסים בניחוח דבש בזיגוג שוקולד משובח
|
|
|
נטע סופר
|
|
|
מצרכים - 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
ציפוי שוקולד הכנה 1. מקלפים את האגסים, אך משאירים את העוקץ; 2. דוקרים קלות את האגסים בתחתית בעזרת מזלג, מניחים את האגסים בתבנית אפייה; 3. מוסיפים את שאר החומרים, אופים בחום בינוני 25-20 דקות, יש להרטיב את האגסים. הכנת הציפוי ממיסים בעדינות את השוקולד בבן מארי עם החמאה עד להמסה מוחלטת מסירים מהאש. להגשה מניחים אגס בצלחת מזלפים מעל את הסירופ מקשטים בעלי נענע. אפשר להוסיף כדור גלידה. - המתכון מטעם נטע סופר, העורכת סדנאות בנטע בשביל השוקולד
|
מתכון ל-40 מנות חומרים - 1/2 כפית תערובת תבלינים לעוגיות (לא חובה)
- 1/2 כוס משמשים מיובשים, קצוצים דק
- 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
אופן הכנה 1. מחממים תנור לחום גבוה (325 מעלות). מרפדים 2 תבניות אפיה גדולות בניר אפיה ומרססים בתרסיס שמן; 2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הקינמון, הסודה ואבקת האפייה, המלח והתבלינים; 3. מוסיפים את הצימוקים, המשמשים וקליפת התפוז; 4. בקערה בינונית טורפים את הסוכר, הדבש, חלבוני הביצה והמים. מוסיפים לחומרים היבשים ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות; 5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומשטחים כל 2 חלקים בתבנית אפיה. משאירים רווח ביניהם. אופים את שתי התבניות יחד בעזרת טורבו ומקפידים שכל צידי המאפה יזהיבו; 6. מנמיכים את התנור לחום בינוני ומוציאים מהתנור; 7. מעבירים את המאפים למשטח עבודה וחותכים ל-40 מלבנים ומחזירים אותם לתבנית כשהם מונחים על צידם; 8. אופים כ-15 דקות, עד שהם יבשים למגע; 9. מקררים היטב ושומרים בקופסה.
|
עוגיות חליטת סיידר וקינמון
|
|
חומרים - 250 גר' חליטת סיידר או חליטת תפוחים טחונים במעבד מזון
אופן ההכנה 1. מעבדים את החומרים במעבד מזון בעל להב מתכת עד לקבלת כדור בצק (אין לעבד מעבר לכך). 2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה. 3. מרדדים את הבצק, קורצים צורות בעזרת קורצן וטובלים בצלוחית סוכר, מניחים בתבנית אפייה. 4. אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. - המתכון מטעם השף אדר קפלן-מור בבית קפה קונדיטוריה חלוה
|
שייק וודקה עם פירות טרופיים
|
|
מתכון ל-6 מנות מרכיבים - 2 גביעי יוגורט טבעי 200 מ"ל 0% שומן
- 2 כוסות תערובת סלט פירות בסירופ קל
אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת משקה חלק. מוזגים לכוס הגשה שצוננה מראש במקפיא. - כל מנה מכילה: 1.5 נקודות.
|
|
תאריך:
|
28/09/2008
|
|
|
עודכן:
|
28/09/2008
|
|
גלית יצחק
|
|
המסחר במניות חברת הנדל"ן נידר יחודש ביום ה' הקרוב, מיד לאחר ראש השנה. כך החליטה הנהלת הבורסה. המסחר במניות החברה הופסק לפני כחודשיים, לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים הוציא צו להקפאת הליכים נגדה, על-פי בקשתה.
|
|
|
היזם והקבלן הירושלמי הוותיק מרדכי אביב קנה בסוף השבוע מחברת שיכון עובדים מרכז מסחרי בן 1,800 מ"ר ליד שוק מחנה יהודה, ואת בניין המרפאות הצמוד, בן 500 מ"ר. כן קנה 200 חניות מקורות ו-200 מ"ר מחסנים הצמודים לנכס.
|
|
|
האחים ויליגר השתלטו בסוף השבוע על שלושה מחברותיו הציבוריות של ארקדי גאידמק - וילי-פוד, אמריס וגילאון. הודעה בעניין וילי-פוד נמסרה לבורסה. עוה"ד של ויליגר, דנה יאראק, מסרה הבוקר(יום א', 28.9.08), ל-1NEWS, כי ההודעות בעניין שתי החברות האחרות ימסרו במשך היום.
|
|
|
קאיה טופה, אלמנה הודית נשאית איידס בת 30, שהודבקה על-ידי בעלה המנוח שנפטר מהמחלה, חדורה עתה תקווה חדשה לחיים טובים יותר. באמצעות אתר www.positivesaathi.com היא הכירה אזרח הודי שמתגורר כיום בקנדה, ובקרוב ינשאו זה לזו.
|
|
|
מיקרוסופט, אפל, אדובי, סוני, קנון ונוקיה, הקימו גוף משותף לקביעת סטנדרטים של מטה-דאטה בתחום הצילום. זאת במטרה ליצור מערכת סטנדרטים שתקל על עריכה וקיטלוג של תצלומים, בהסתמך על מקום הצילום, התאריך ונושא התצלום.
|
|
|
|
|
|
חיים רמון
רוב הפרשנים הצבאיים תומכים עתה בתוכנית המטכ"ל להיכנס לרפיח, להרוג כמה מאות מחבלים ואז לצאת ממנה, אפילו שדרך פעולה זו כבר נכשלה כישלון חרוץ בשביל לשמוע הדהוד של תוכניות המטכ"ל ושל...
|
|
|
רבקה שפק-ליסק
הרב הכריז למעשה, שכל עולם הערכים של האזרחים הלא חרדים הוא חסר משמעות מה שקובע הוא מה שהרבנים, המקבלים משכורתם מקופת המדינה, קובעים
|
|
|
יוסף אליעז
אין מנוס מלשמור על ערנות, איסוף מודיעין ומלאי מספיק של חימוש, לרבות מטוסים, טילים ותחמושת אחרת כמו גם אמצעים לגיוס מהיר של כוחות מילואים, רפואה וכל שחיוני להגנה
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|