ארגון מגדלי הפירות חושף לקראת ט"ו בשבט פיתוח חדש: זני ענבים הנבצרים בעונת החורף. בעזרת הזנים החדשים ושיטות קרור חדישות, ניתן להאריך את עונת הענבים עד לאמצע החורף.
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, עמי אוליאל, מסר ש"ענבי החורף" הם פרי פיתוח של מכון וולקני. חלק מהזנים הובאו לארץ מאזורים שונים בעולם ועברו תהליך של איקלום והתאמה לתנאי הגידול בארץ. הזנים החדשים גדלים במושב ערוגות ובאזור באר טוביה במרכז הארץ וכן במושבי הגליל: כרם בן זמרה, שתולה ונטועה שעל גבול לבנון.
היקף הגידול של הענבים החדשים הוא 2,000 טון, מתוך 50-60 אלף טון ענבי מאכל הגדלים בישראל. כל יבולי החורף מופנים לשוק המקומי וניתן למצוא אותן בחנויות הפירות והירקות המובחרות.
במקביל להארכת עונת הקטיף של הענבים פותחו שיטות קרור בלחות גבוהה שמאפשרות שימור הפירות לתקופה של עד חודש וחצי.
בנוסף להארכת העונה בגליל ובמרכז הארץ, מגדלי הענבים במושב עין יהב בערבה הצליחו להקדים את בציר הענבים לסוף חודש פברואר. השילוב בין סוגי הענבים מביא ל-11 חודשי שיווק ענבים בשנה. עם התקדמות המחקר החקלאי הצפי הוא להגיע בתוך מספר שנים לכך שיהיו בישראל ענבים מיצור מקומי בכל השנה.
ענבי החורף יוצגו בפני נשיא המדינה, משה קצב, בביקור של משלחת ארגון מגדלי הפירות שיערך ביום רביעי, 15 בינואר 2003, לקראת ט"ו בשבט.