סוכרזית או סוכר?
הכימיקלים שרוב סוגי הסוכרזית עשויים מהם שנויים במחלוקת. באופן כללי, הם בטוחים לשימוש בכמויות המצוינות על-גבי האריזה, אבל יש הטוענים שמדובר בכימיקלים מיותרים.
כפית סוכר מכילה רק 15 עד 20 קלוריות. ברור שהכי בריא ללמוד לשתות ללא המתקה. צריך לגייס מעט רצון טוב, מעט מאמץ, הרבה סבלנות ולנסות להתמודד עם חוסר המתיקות שבשתייה. טעם הוא סובייקטיבי, ויותר מכך - משתנה.
הרבה דברים שלא אכלתי בילדותי כי לא היו טעימים לי, היום טעימים לי ביותר. אך מי שלא מצליח להיגמל מהמתוק, יכול לבחור בין שתי דעות שונות. אחת הדעות היא שאם חייבים להמתיק את הקפה או התה עדיף לעשות זאת עם סוכר, שבכמויות קטנות לא יקר בקלוריות, אבל בטוח יותר מבחינה בריאותית.
לעומת דעה זו יש רבים הסבורים שסוכר לא בריא. גם ממתיקים מלאכותיים הם לא בריאים. כנאמר במשפט "זה נבלה וזה טריפה!" לכן כדאי לבחור במוצר שיזיק לי פחות. אם אוסיף לתפריטי סוכר - אעלה במשקל. אם אשתמש בממתיקים - לפחות לא אעלה במשקל.
והנכון הוא שמה שחשוב בעיקר זו הכמות. אם שותים מעט כוסות שתייה המומתקות במעט סוכר - אזי לא יגרם כו נזק. אם שותים הרבה כוסות שתייה ממותקות אז צריך לבחור בדרך המתאימה לכל אחד מאיתנו. מה שמתאים לאחד מאיתנו יכול לא להתאים לאחר. כל אחד מוזמן לבחור את המתאים לו.
איזו חלבה הכי בריאה:
המכורים לחלבה יכולים לנסות חלבה משומשום מלא ודבש (להשיג בסופרמרקטים הגדולים ובבתי הטבע). טעמה קצת שונה מטעמה של החלבה המוכרת, אבל רבים טוענים שהוא טוב יותר. ב-100 גרם חלבה משומשום מלא יש כמעט פי 10 יותר סידן, אך אין לשכוח את כמות הקלוריות הרבה שיש בחלבה. מי שרוצה לרדת במשקל או לפחות לשמור על משקלו, כדאי לו להחליט שחלבה - מאכל מאוד טעים אך רק לאירועים מיוחדים ורק כמות מעטה ביותר. אין אפשרות לאכול כמות גדולה של חלבה ולא לעלות במשקל. 100 גר' חלבה, חבילה קטנה, מכילה כ-600 קלוריות.
אפילו החלבה ללא סוכר היא בעלת קלוריות רבות שרובן באות מהשומן שמקורו בשומשום. הסוכר בחלבה מוסיף גם הוא קלוריות אך בכמות קטנה בהרבה מזו שמכיל השומן.
מי שאוהב מאוד חלבה - כמוני - יכול אולי להסתפק בכפית טחינה גולמית מעורבת בכפית חלבה. ממרח טעים זה טעמו כחלבה וניתן להכינו כמות קטנה - רק כפית מכל מרכיב וזהו.