ישיר בית השקעות: "הריבית ב-2009 - סביב 1%"

צופים עלייה חדה בגירעון ל-5% מהתמ"ג שיעור האבטלה צפוי לעלות השנה ל-8% ולזנק אל מעבר ל-10% ב-2010 המלחמה בעזה תאיץ הכניסה למיתון
עופר וולפסון חדשות תגובות
"הריבית תמשיך במגמת הירידה גם בחודשים הקרובים כך שבשנת 2009 הריבית תהיה סביב 1.0%. ירידה זו ככל הנראה לא תספק את שחרור האשראי מהבנקים למשק, שכן הבנקים לא ששים להלוות בשל המשבר הכלכלי והחשש שפירמות יגיעו לידי חדלות פירעון". כך צופה (יום ה', 15.1.09) סקירת המאקרו של ישיר בית השקעות.

לדעת בית ההשקעות, הבנקים מצפים לפעולות נוספות מצד בנק ישראל שיביאו להשתתפות בסיכון ורק אז ניתן לצפות להקלה משמעותית יותר במצוקת האשראי בעיקר לעסקים.

עלייה ניכרת בגירעון

כלכלני החברה מוסרים כי להערכתם, הגירעון ב-2009 יהיה מעל 5%. נוכח הירידה החדה בהכנסות ממיסים, המלחמה בעזה, הירידה בשכר הממוצע, העלייה הצפויה באבטלה ומצב שוק ההון - צפוי הגירעון הממשלתי לזנק בחדות ולסיים את 2009 מעל 5% מהתמ"ג. להערכתם, לאחר שנים של ירידה ביחס חוב תוצר, השנה צפוי יחס זה לעלות בשל הירידה בהכנסות ממיסים, עלייה בהוצאה ובהשקעה הממשלתית ושיעור צמיחה אפסי וייתכן אף שלילי.

המלחמה - רק זרז למיתון בישראל ולהעמקת האבטלה

בישיר מעריכים כי המלחמה תאיץ את כניסת המשק למיתון. למלחמה בעזה השפעה מינורית יחסית למיתון העולמי הפוגע יותר בכלכלה בישראל. בדומה למלחמת לבנון השנייה, המלחמה תגביר את ההאטה בארץ כבר ברבעון הקרוב בעיקר בענף התיירות, הסובל ממילא מהאטה כלכלית ועונתית, וחווה בימים אלה ביטולי הזמנות מבפנים ומבחוץ. להערכתם, הרבעון הראשון יהיה רע למשק הישראלי והרבעון השני אף גרוע ממנו. שיעור האבטלה צפוי לעלות השנה ל-8% ולזנק ב-2010 ל-10%.
עו
תאריך: 15/01/2009 | עודכן: 15/01/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעקב זיגר, תושב אליקים, בן 104, אושפז במחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים רמב"ם בחיפה, לאחר שנכווה ברגלו במהלך עישון נרגילה.
15/01/2009 | גלית יצחק | חדשות

מהלומה לתוכנית הייעוץ המיתולוגית של קול ישראל "שנינו ביחד וכל אחד לחוד", הפסיכולוג היועץ - ירון זיו, היה מתחזה. בית המשפט גזר מאסר על תנאי ו-200 שעות למען הציבור על מי ששימש פסיכולוג התוכנית - ירון זיו. זאת לאחר שהורשע על-פי הודאתו בהתחזות לפסיכולוג.

ביום החורפי הראשון האמיתי של החורף, כשהכגשם ניקה את הרחובות ובעיקר יצר פקקים מכאן ועד לבאר שבע (כנראה שגם דרומה משם), החלטתי להוציא את ניקה מהבית. היא לא הייתה במצב רוח טוב, אני הייתי רעבה ומזג האוויר היה האחרון שיטרפד לנו בילוי בנות אמיתי. אתם יודעים, כזה שלא מפסיקים להתקשקש בו, ואם אפשר אז גם להשתכר קלות, מספיק כדי לנהוג.
15/01/2009 | ליאן בידר | חדשות

דוד קמיניץ (55), יהיה מנכ"ל הבא של חברת דלק ישראל, בשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה, כך סוכם בימים האחרונים בינו לבין ראשי דלק. אם לא יחולו הפתעות מרחיקי לכת של דקה ה-90, קמיניץ יחליף בתפקיד את אייל לפידות (43), שיעבור החל מ-1 באפריל לתפקיד מנכ"ל חברת הביטוח והפיננסים הפניקס, אף היא מקבוצת דלק.

מאז שידידי מילדות ארז חזר מחמש שנים בוושינגטון הבירה, הוא לוחץ עלי לקחת אותו סוף סוף לאכול באחד המקומות שאני כותב עליהם. רק מי שאכל מספיק בקפיטריה של אוניברסיטה אמריקנית, יידע להעריך כראוי את העובדה שתכל'ס, האוכל בארץ הוא באמת לא רע בממוצע.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il