ועדת וינוגרד תתכנס שוב

שלושה מחברי הוועדה ישתתפו בדיון מיוחד שיבחן האם יושמו לקחי לבנון השנייה במבצע עופרת יצוקה
עידן יוסף חדשות ועדת וינוגרד (מלחמת לבנון) תגובות
כשברקע סיום המבצע בעזה, ושנה לאחר פרסום מסקנות ועדת וינוגרד יתכנסו לראשונה שלושה מחברי הוועדה, השופט אליהו וינוגרד, פרופסור רות גביזון, ואלוף מיל' מנחם עינן. המפגש בין השלושה יהיה במכון למחקרי ביטחון לאומי, והם יגיעו לדיון מיוחד עם חוקרי המכון.

במסגרת הדיון, שיהיה ביום רביעי הבא, יבחנו חברי הוועדה, שפורקה עם הגשת הדוח אותו הכינה, את תמצית הלקחים בראייה עכשווית, ובמיוחד לאור הלחימה האחרונה בעזה. כמו כן, יציג כל אחד מחברי הוועדה את נקודת מבטו על הלקחים העיקריים, וכיצד הם באו לידי ביטוי במבחן היישום.

בהמשך הדיון, הרמטכ"ל לשעבר, אמנון ליפקין-שחק, המשמש כיו"ר הוועדה הממשלתית ליישום המלצות וינוגרד, יסקור את פעילותה של הוועדה הממשלתית וימסור תמונת מצב כללית.

עוד יציגו את מסקנותיהם תא"ל מיל' דני ארדיטי, שעומד כיום בראש המטה לביטחון לאומי ואלוף מיל' גיורא איילנד, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, שיסכם בפרספקטיבה של שנה ולאור הלחימה היום בעזה את הלקחים העיקריים של הוועדה במבחן היישום.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 20/01/2009 | עודכן: 20/01/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ועדת וינוגרד תתכנס שוב
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מהוורידים שלנו
20/01/09 20:39
פורום: ועדת וינוגרד (מלחמת לבנון) כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בית המשפט העליון קבע (יום ג', 20.1.09) כי יש חשיבות לקיים דיון נוסף בפרשת האזרח יוסף אונגרפלד - הנאבק נגד הרשעתו בהעלבת שוטר. אונגרפלד טען כי הרשעתו, משמעה בין היתר - הדממת הביקורת על שחיתות עובדי ציבור. נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש תקבע בשאלת ההרכב שיקיים דיון נוסף.

הפארק הלאומי "נשיונל מול" נערם (יום ג', 20.1.09) לכדי זירת אירוע מלאת ציפיות, כשההמונים חסמו את שירותי ההסעה ההמוניים ואת עמדות הבידוק הביטחוניות. רצונו של כל אחד מהם הוא זהה - לצפות בטקס ההשבעה של הנשיא הנבחר, ברק אובמה, שעלותו נעמדת ב-150 מיליון דולר.

עובדי מפעל המגנזיום בים המלח יפגינו מחר (יום ד', 21.1.09) מול שגרירות גרמניה בתל אביב. זאת במחאה על התנהלות חברת פולקסווגן הגרמנית לאי תשלום החובות שהותירה עם יציאתה מהשותפות במפעל עם כי"ל. כמו-כן, העובדים טוענים שאי תשלום החובות מהווה סכנה ממשית לפיטורי עובדים במפעל.

ראש הממשלה אהוד אולמרט אמר למזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, כי ישראל "הייתה ועודנה מוכנה לקבל את היוזמה הערבית" כמסגרת להמשך ניהול המשאים-ומתנים לשלום, בראש ובראשונה עם הרשות הפלשתינית וגם עם מדינות ערביות נוספות.
20/01/2009 | יואב יצחק | חדשות

ידוע הוא כי ביני לבין המסורת היהודית פעורה תהום. תהום שבתחתיתה נהר. נהר שמלא בשרימפס ושאר פירות ים טעימים. לא שיש לי בעיה עקרונית עם הדת שלנו. למעשה, ייתכן שבלי עניין הכשרות ושמירת השבת אפילו הייתי די מתחבר אליה.
20/01/2009 | שגיא עמית | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il