ועד עובדי יוניליוור הכריז על סכסוך עבודה

העובדים מוחים על שינויים חד-צדדיים בתנאי ההעסקה ● בין היתר - הפחתה בשכר ● הטענה היא כי ההנהלה דורשת בין היתר להטיל את נטל המס בגין הטבות של נופש וביגוד שנתי של העובדים
TheMarker TheMarker חדשות תגובות
חברי ועד העובדים ביוניליוור הכריז על סכסוך עבודה בחברה במחאה על ניסיון לבצע שינוי חד-צדדי בתנאי ההעסקה. הסכסוך נוגע ל-800 עובדים מתוך כ-1,300 עובדים המועסקים בחברה בחיפה, בוורד הגליל, בערד ובקרית שדה התעופה, שם ממוקם מטה החברה.

העובדים טוענים כי ההנהלה דורשת בין היתר להפחית בשכרם ולהטיל את נטל המס בגין הטבות של נופש וביגוד שנתי על העובדים, בניגוד לשנים קודמות. עוד טוענים העובדים כי ההנהלה דחתה באופן חד-צדדי את יציאתם לנופש שנתי וכי היא יוצרת אפליה בקידום עובדים המאורגנים בהסכם קיבוצי לעומת עובדים המועסקים בחוזה אישי, בעיקר בדרגי הביניים בחברה. כמו-כן, לטענתם ההנהלה מפעילה לחצים על עובדים לחתום על חוזים אישיים כדי שוועד העובדים וההסתדרות יפסיקו לייצגם.

לדברי יו"ר ועד העובדים, אברהם ישועה, בשנים שהחברה לא הציגה רווחים, נירתם ועד העובדים ותרם מתנאי העובדים. "כיום, כאשר בשנתיים האחרונות מציגה ההנהלה רווחים נאים ומחלקת בונוסים נכבדים לעובדים בחוזה האישי, תמוהה בעיני ועד העובדים דרישת ההנהלה לוויתורים של העובדים בהסכם הקיבוצי".

"רק באחרונה עשרות עובדים בכירים קיבלו בונוסים בגובה של כשישה מיליון שקלים", הוסיף ישועה, "אנחנו ועד עובדים מאוד אחראי. במשך קרוב לחצי שנה אנחנו מתדיינים ומנסים להגיע לפשרה, כאשר ועד העובדים היה מוכן לבוא לקראת ההנהלה ולתרום סכום נכבד, אך ההנהלה מתעקשת שהיא רוצה 30% מהתנאים. ואני שואל על מה ולמה, הרי מדובר בחברה מרוויחה. כנראה שאין מנוס ואנחנו נצא למאבק ממושך. אני לא מצליח להבין למה קונצרן גדול המרוויח, רוצה לקצץ 30% מהתנאים שהעובדים שלנו קיבלו, בעמל, דם ויזע במשך שנים רבות".

מיוניליוור נמסר: "הנהלת יוניליוור, ועד עובדי הפקידים והדיילות וההסתדרות במרחב חיפה מצויים מזה זמן במשא-ומתן על גיבושו של הסכם קיבוצי חדש, לאחר שההסכם הקודם הגיע לסיומו. במסגרת זו, ועל-רקע עלויות העסקה גבוהות שפוגעות ביכולת התחרותית של החברה, שואפת הנהלת החברה לגבש הסכם קיבוצי חדש אשר יאפשר לחברה לשמור על חוסנה כמקור פרנסה בטוח לעובדיה. צר להנהלת החברה כי דווקא בשעה זו בה מאבדים עובדים רבים בארץ את מקום עבודתם, בוחר הוועד להכריז סכסוך עבודה, צעד אשר עשוי לסכן את מקור הפרנסה של העובדים. אנו קוראים לנציגי העובדים לחזור באופן מיידי לשולחן הדיונים, המקום היחיד בו ניתן להגיע להבנות והסכמות לטובת כל הצדדים".
פורסם במקור: אתר דה מרקר
תאריך: 15/06/2009 | עודכן: 15/06/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ועד עובדי יוניליוור הכריז על סכסוך עבודה
תגובות  [ 4 ] מוצגות   [ 4 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ז'זי
16/06/09 17:34
2
יוסף_
16/06/09 19:50
3
צפונית
16/06/09 23:09
 
עובד ממורמר
23/06/09 15:13
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]