|
מסתתר בקליפת הענבים [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
שתיית יין אדום יכולה לעזור להילחם בדלקתיות בגוף. אלו ממצאי מחקר חדש שפורסם אמש (יום א', 2.8.09) על-ידי חוקרים מאוניברסיטת גלזגו.
החוקרים גילו כי רזברטרול - חומר אנטי-חמצוני הנמצא ביין האדום - הגן על עכברים כשאלו נחשפו לגורם דלקתי חזק. עכברים שלא טופלו קודם לכן ברזברטרול פיתחו תגובה רצינית הדומה להפרעה דלקתית הנקראת אלח דם (הרס מפושט של רקמות בגלל התרבות מהירה של חיידקים בדם). המחקר הראה כי החומר חוסם שני פרוטאינים עיקריים בגוף המעוררים דלקת.
החוקרים הדגישו כי מחלה דלקתית חריפה כמו אלח דם קשה מאוד לטיפול ואנשים רבים מתים בכל יום בגלל היעדר טיפול. בנוסף, אנשים רבים השורדים אלח דם סובלים מאיכות חיים מאוד נמוכה בגלל הנזק שהדלקת גורמת למספר איברים פנימיים. המטרה החשובה ביותר של המחקר הייתה לזהות טיפול חדשני פוטנציאלי שיעזור בטיפול במחלות דלקתיות חריפות.
הרזברטרול נמצא כבר קשור ליתרונות בריאותיים רבים - ממלחמה בהזדקנות ועד לשיפור טיפולים אנטי-וירליים. מחקרים שנעשו בעבר גילו כי הרזברטרול יכול לעזור גם במניעת קרישי דם ובמלחמה בסרטן.
החומר האנטי-חמצוני נמצא בקליפת הענבים אך הוא קיים בכמויות גדולות יותר ביין האדום לעומת היין הלבן.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון FASEB, המתפרסם על-ידי פדרצית המדענים האמריקנים לביולוגיה ניסיונית.
הפוטנציאל הטיפולי של היין האדום ידוע כבר שנים. כעת, לאחר שמדענים פיצחו את סודו, הם מקווים כי מחקרים הבוחנים את הדרך בה הרזברטרול פועל יוכלו להוביל לטיפולים חדשים במחלות דלקתיות מסכנות חיים.