בקרוב - תוכנית אובמה לשלום

"פריצת דרך בתוך חודשיים"

שר הביטחון ברק הודיע כי האמריקנים קרובים לגיבוש תוכנית לשלום אזורי ● "על ישראל להצטרף ליוזמה האמריקנית בתנופה"
איציק וולף חדשות העולם הערבי תגובות
איציק וולף
נתניהו ביקר בכור בדימונה

שר הביטחון, אהוד ברק, הודיע (יום ג', 4.8.09) בפני חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, צפוי להציג בקרוב תוכנית להסדר אזורי במזרח התיכון. לדברי ברק, על ישראל "להצטרף בתנופה" ליוזמה האמריקנית.

"היוזמה האזורית של האמריקנים לא גובשה עדיין לפרטיה. אנחנו בשיח איתם וגם השחקנים האחרים האזוריים, כולל הפלשתינים, בשיח איתם. כאשר היוזמה תתגבש ותוצג, אני חושב, שאנחנו צריכים בכל הרצינות, לראות בכך הזדמנות להצטרף ליוזמה שכזאת בתנופה, תוך שמירת האינטרסים הביטחוניים החיוניים והאינטרסים האחרים של ישראל", אמר ברק.

עוד הוסיף כי מדובר ביוזמה שיש לה מרכיב אזורי עם תאומים של לחימה נגד טרור, סידורי ביטחון אזוריים, סידורי כלכלה אזוריים וכיוצא באלה.

"יש בה מרכיב של ערוצים מול הפלשתינים, ובבוא העת כשיבשילו התנאים, גם מול הסורים והלבנונים", אמר.

שר הביטחון הדגיש עוד כי כל הדברים שישראל מעלה בפני ארצות הברית, הם אינם תנאים מוקדמים לכניסה למשא-ומתן, אבל הם דברים שישראל לא רוצה להסתיר ושלא יהיה אפשר לגמור משא-ומתן, בלי שהם יבוטאו בו בצורה הולמת ונכונה.

השר ברק התייחס גם לאפיק הסורי של המגעים המדיניים ואמר כי הוא מקווה שבחודשים הקרובים נראה פריצת דרך במשא-ומתן בכל הגזרות כתוצאה מיוזמת השלום האזורית, שהנשיא האמריקני אובמה מוביל. "אני מקווה, שיהיו לה גם היבטים סורים ולבנונים", אמר בכנסת.

ברק התייחס גם ללבנון וציין כי ישראל הבהירה לכל ידידיה, וגם לארצות הברית, שהיא אינה מקבלת את המציאות שבמדינה שכנה, שהיא חברה באו"ם, בליגה הערבית ובארגונים אחרים, תהיה בתוכה מליציה, שיש לה חברים בפרלמנט וחברים בממשלה ובמקביל, יש לה מדיניות עצמאית ו-40 אלף רקטות, שמכוננות על ישראל.

"אנחנו הבהרנו לכל מי שצריך, במקרה של התדרדרות, אנחנו נראה במדינת לבנון את האחראית לפעילות החיזבאללה, וכל פעילות נרוץ, לא רק אחרי החיזבאללה אלא אחרי כל מדינת לבנון", אמר.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 04/08/2009 | עודכן: 04/08/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"פריצת דרך בתוך חודשיים"
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בוטן
4/08/09 20:30
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]