מיץ משורש של סלק יכול לשפר את הסבולת הפיסית ולהגביר את כוח הסבל בזמן ההתעמלות ב-16%. אלו ממצאי מחקר בריטי חדש. החוקרים גילו כי החנקה שבמיץ הסלק מפחית את קליטת החמצן לרמה שלא ניתן להשיג באמצעים אחרים. הממצאים יוכלו להועיל בשיפור כוח הסבל של ספורטאים, של אנשים קשישים ושל אנשים הסובלים ממחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם), ממחלות נשימתיות או ממחלות של חילוף חומרים.
המחקר כלל שמונה גברים, בגילאים 19 עד 38, ששתו 500 מיליליטר של מיץ סלק אורגני ביום במשך שישה ימים עוקבים. לאחר מכן הם סיימו סדרת בדיקות על אופני כושר. אותן בדיקות חזרו על עצמן לאחר שהגברים שתו אותה כמות של פלצבו (משקה מדומדמניות שחורות) במשך שישה ימים.
לאחר ששתו את מיץ הסלק, הגברים הצליחו לרכוב לאורך זמן רב יותר ממשך הזמן שהצליחו לרכוב לאחר ששתו את משקה הפלצבו. גם לחץ הדם במנוחה של הגברים היה נמוך יותר לאחר ששתו את משקה הסלק.
ממצאי המחקר פורסמו ב-"Journal of Applied Physiology". החוקרים - מבית הספר לספורט ומדעי הבריאות באוניברססת אקסטר. המחקר, לדברי החוקרים, הוא הראשון שהראה כי מזון עשיר בחנקה יכול להגביר את כוח הסבל.
החוקרים הופתעו לגלות את השפעות מיץ הסלק על קליטת החמצן משום שלא ניתן להשיג השפעות אלו באמצעים ידועים אחרים, כולל לא בעזרת אימון. הם מקווים כי תוצאות המחקר יעניינו ספורטאים מקצוענים וחובבנים כאחד, ומקווים להמשיך ולחקור את הרלוונטיות של הממצאים בקרב אנשים הסובלים מכושר לקוי, בעזרת תוספות תזונתיות שיעזרו להם בחיי היומיום.
החוקרים אינם יודעים מהו המנגנון המדויק שגורם לחנקה שבמיץ הסלק להגביר את הסיבולת, אך הם סבורים כי החנקה הופך בגוף לתחמוצת החנקן, וכך גורם לירידה בקליטת החמצן והופך את ההתעמלות למעייפת פחות.