|
9 קלוריות לגרם שומן [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
כמות השומן, מספר הקלוריות והאחוזים הרשומים על אריזות המזון, מיועדים לעזור לכם להבין את תכולת השומן שבמזון. יחד עם זאת, המידע לגבי השומן בגרמים הוא הדרך היעילה ביותר לעקוב אחר כמות השומן שאתם מקבלים במסגרת התזונה היומית.
ההמלצות הרפואיות הן כי 20% עד 30% מצריכת הקלוריות של אנשים בוגרים יהיו משומן.
בכל גרם של שומן יש 9 קלוריות. לכן, אם אתם דואגים לצרוך 1,800 קלוריות ביום, חשוב להקפיד שלא לאכול יותר מ-70 גרם של שומן ביום - 35% מ-1,800 קלוריות = 630 קלוריות, לחלק ל-9 (קלוריות לגרם שומן) = 70 גרם.
בתווית שעל המזון מצוינות גם הקלוריות וגם קלוריות משומן למנה. לכן אם על תווית המזון רשום 250 קלוריות ו-110 קלוריות שומן, המשמעות היא שכמעט חצי מכמות הקלוריות שבמוצר היא משומן.
למרות זאת, לא בהכרח חייבים להימנע מאכילת המוצר. לדוגמא, 55% מהקלוריות בגבינת מוצרלה מקורן בשומן, אך מנה של 28.5 גרם מכילה רק 4 גרם של שומן וסך הכל 72 קלוריות.
האחוזים הרשומים על תוויות המזון מיועדים להראות לצרכן את הכמות הספציפית של החומרים המזינים שהמזון מכיל בהשוואה לערכם היומי (DV). [זהו תקן חדש שנקבע על-ידי ה-FDA האמריקני שמכיל המלצות תזונתיות לגבי שומנים, פחמימות, חלבונים, סיבים, נתרן ואשלגן, המבוטאים באחוזים ומבוססים על תזונה של 2,000 קלוריות ליום. משרד הבריאות הישראלי הוציא ההמלצות דומות אך לא זהות].
כלומר, לדוגמא, אם על התווית רשום 18% ליד השומן, הרי שהמזון מספק 18% מכמות השומן היומית המומלצת.