פרסום ראשון ב-News1

בקרוב: מוקד מידע אחוד לנוסעי כל החברות

באלו קווי אוטובוס כדאי לנסוע כדי להגיע אל היעד? ● מרכז מידע ארצי שיוקם עד מרס 2010 יספק את המידע המבוקש ● [תוך חודש מפעיל מוסכם / גלי אמויאל]

עידן יוסף חדשות תגובות
בעוד פחות מחצי שנה צפוי לקום סוף-סוף מוקד מידע ארצי משותף לכל חברות התחבורה הציבורית. עד עתה יכול היה הנוסע בתחבורה הציבורית לקבל מידע בפנייה ישירה לחברה המפעילה, באמצעות הטלפון או באתר האינטרנט של החברה. אולם לנוסע שנזקק לנוע בין מקומות שונים ולא היה יודע על אלו קווים של איזו חברה לעלות, לא היה מוקד מקצועי שמספק את כל האינפורמציה.

בשורת הקמת המוקד האחוד יצאה בדברי הנעילה של כינוס התחבורה הציבורית השנתי, שהתקיים בים המלח. עד לרגע האחרון נעשו מאמצים קדחתניים כדי לגשר על עניינים ביורוקרטיים ומשחקי כבוד ואגו בין החברות, שאיימו על הוצאתו לפועל של הפרויקט. מי שדחף מאחורי הקלעים לקידום המהלך היו מנכ"ל חברת ההיסעים סופרבוס, אלי בליליוס, ועמיתו ממטרודן/מטרופולין, אילן קרני, שהצליחו להשיג הסכמה עקרונית כי המוקד יפעל במרס 2010.

הקמת המוקד נעשית באיחור ניכר, שכן הרפורמה בתחבורה הציבורית סיימה יותר מעשור של פעילות. כבר בשנה שעברה הציע קואופרטיב אגד כי בדומה לבזק, המשמשת תשתית לשירותי מודיעין גם עבור שאר חברות הטלפונים, יהיה הוא זה שיפעיל את מוקד המידע האחוד. אלא שאז משרד התחבורה לא היה נחוש דיו לקדם את המהלך, שנותר על הנייר, וגם אגד התעקש כי שמו יתנוסס מעל. השנה, כאשר הוחלט לשוב ולקדם את הנושא, לאחר הבנה מצד משרד התחבורה כי מדובר בצורך של ממש המחייב יותר נחישות, התנגדו חלק ממפעילי חברות התחבורה הציבורית לכך שהדבר יופקד בידיים של אגד וחלקן במערכת יוצנע. משרד התחבורה מצידו כלל לא נדרש למחלוקת, ודורש כי חברה חיצונית היא זו שתפעיל את המוקד. עדיין קיימות אפשרויות כי הנושא יוצע למכרז או שמשרד התחבורה יסכים למהלך המקובל על כלל המפעילים, שיאפשר זירוז הפרויקט. בסופו של דבר סוכם כי זהות המפעיל תיבחר במהלך החודש הקרוב.

נתוני זמן אמת

בשלב הראשון, המידע שיימסר לנוסעים יהיה על-בסיס מידע קיים במאגרי הנתונים. אחת הדרישות להפעלת מערכת שכזו באופן תקין תלויה בכך שהחברות השונות, לרבות רכבת ישראל, יעבירו נתונים מדי יום, שיכללו שינויים במסלולי הקווים וכדומה. בשלב השני, שהקמתו עשויה להתארך אפילו שלוש שנים, מדובר על העברת נתונים בזמן אמת אל מרכז המידע, המגלים גם את התקלות והפקקים המעכבים אוטובוסים מלהגיע אל היעד. סנכרון הנתונים נחשב למסובך יחסית, ועל כן משך הזמן הדרוש להטמעתו ארוך בהתאם.

עדיין לא ברור האם המידע שיימסר ברשת האינטרנט יוצע ללקוחות במוקד מאויש אחד או יתפזר בין כלל חברות התחבורה הציבורית, באופן בו יוכל המתקשר לקבל את אותו מידע מכל חברה. נראה כי המממן העיקרי של המהלך יהיה משרד האוצר, שישתתף ב-90% מהעלות.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 08/09/2009 | עודכן: 09/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בקרוב: מוקד מידע אחוד לנוסעי כל החברות
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אלון_
8/09/09 19:27
2
איתמר ש.
8/09/09 20:04
3
שלומית12
2/12/09 17:44
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]