בעקבות מות אסף רמון

הכנסת תכריע בגיוס בנים למשפחות שכולות

יו"ר הכנסת נפגש עם כחמישים משפחות שכולות ● "הטרגדיה של משפחת רמון, הציפה מחדש את הדילמה, האם להטיל את האחריות הכבדה מנשוא על המשפחה השכולה או להותיר זאת בידי בנה" ● "מיד עם פתיחת המושב, מחויבת הכנסת להידרש לדילמה הזו ואף להכריע בה"
איציק וולף חדשות תגובות
יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, סבור כי על הכנסת להידרש בהקדם לסוגית גיוס בן לשפחה שכולה, נוכח מותו של הטיס סרן אסף רמון ז"ל, בנו של האסטרונאוט הישראלי הראשון, אל"מ אילן רמון ז"ל, שנהרג בהתרסקות מעבורת החלל קולומביה.

"הדמוקרטיה בישראל צמחה והתפתחה הרבה בזכות הקורבן האישי שלכם. הטרגדיה של משפחת רמון, הציפה מחדש את הדילמה, האם להטיל את האחריות הכבדה מנשוא על המשפחה השכולה או להותיר זאת בידי בנה. במלחמת תש"ח לא עלתה הדילמה, פשוט כי לא הייתה לנו ברירה. אבל בעיתוי הזה, היא תשוב ותצוף כל זמן שנאלץ לחיות על חרבנו ולהגן על עצמנו", אמר (יום ג', 15.9.09) במפגש עם כחמישים משפחות שכולות שביקרו בכנסת.

"מיד עם פתיחת המושב, מחויבת הכנסת להידרש לדילמה הזו ואף להכריע בה, וקולן של המשפחות השכולות חייב להישמע בעוצמה, ולהוות משקל מכריע בהחלטת הכנסת. לא נוכל לקבוע מסמרות בעניין הזה, מבלי האמירה והחוויה של המשפחות השכולות, כמי שנושאות יום יום את מחיר השכול", ציין.

לדברי יו"ר הכנסת, טבעי שהכנסת חייבת להידרש לסוגיה הקשה של אחריות הורים שכולים לגיוס בן נוסף, אבל ההכרעה לא תוכל להיעשות בלי שהמשפחות ישמיעו את עמדתן, שכן הן שחוו את הדברים על בשרם. קולן של המשפחות חייב להיות דומיננטי בסוגיה הזו.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 15/09/2009 | עודכן: 15/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הכנסת תכריע בגיוס בנים למשפחות שכולות
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שרה
15/09/09 14:24
2
אב שכול
15/09/09 15:18
3
צארינה
15/09/09 16:52
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]