שימוש בתוספות סלניום עלול לגרום לעלייה ברמות הכולסטרול ולעלייה בסיכון למחלות לב. אלו ממצאי מחקר אנגלי חדש.
סלניום - מינרל חיוני עם תכונות נוגדות חמצון - נמצא במזונות כמו בשר, ירקות ומאכלי ים. ישנם אנשים המשתמשים גם בתוספות סלניום משום שהם מאמינים כי המינרל יוריד את הסיכון שלהם לסרטן ולמחלות אחרות.
חוקרים מאוניברסיטת וורוויק בדקו את הקשר בין רמות סלניום לשומנים בדם ב-1,042 מתנדבים בגילאים 19 עד 64. המחקר גילה כי אצל משתתפים עם רמות סלניום גבוהות מ-1.2 (מיקרומולים לליטר) הייתה עלייה של 8% בממוצע ברמות הכולסטרול, ועלייה של 10% ברמות כולסטרול non-HDL.
מבין המשתתפים עם רמות הסלניום הגבוהות ביותר 48.2% דיווחו כי השתמשו בתוספות תזונתיות של סלניום.
ממצאי המחקר פורסמו ב-Journal of Nutrition.
לדברי עורכי המחקר, למרות שרמות סלניום גבוהות אינן נגרמות רק משימוש בתוספות תזונתיות, הממצאים בהחלט מעוררים דאגה משום שהשימוש בתוספות תזונתיות של סלניום גובר, למרות החוסר בראיות מוחלטות לגבי היעילות של תוספות סלניום כדרך למניעת סרטן ומחלות כרוניות אחרות.
בנוסף, לעלייה ברמות הכולסטרול שזוהתה במחקר יכולות להיות השלכות משמעותיות על בריאות הציבור. למעשה, שוני כזה יכול להתבטא במספר גדול יותר של מקרים של מוות בטרם עת ממחלת לב כלילית.
החוקרים מאמינים כי השימוש הנפוץ בתוספות סלניום, או בכל אסטרטגיה אחרת שמעלה בצורה מלאכותית את מצב הסלניום מעל לרמה הנדרשת, אינו מוצדק. מחקרים נוספים עדיין נדרשים כדי לבחון את הטווח המלא של ההשפעות הבריאותיות של רמות סלניום גבוהות, בין אם ההשפעות המועילות ובין אם המזיקות.