|
פיתוח תרופות עתידיות [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
מחקרים רבים הראו כי סויה מועילה לבריאות, אך כעת חוקרים מגלים לנו כי היא יכולה גם לעזור במלחמה נגד סרטן המעי הגס, הסוג השלישי הקטלני ביותר של המחלה.
המחקר החדש, שבוצע על-ידי חוקרים מבית החולים לילדים ומהמרכז לסרטן אוקלנד, הראה כי מרכיב הנמצא באופן טבעי בסויה יכול לשמש ולעזור במניעת סרטן המעי הגס.
Sphingadienes, או בקצרה SDs - מולקולות שומן טבעיות הנמצאות בסויה - הן כפי הנראה הבסיס ליתרונות הידועים של הסויה.
מדובר, לדברי החוקרים, במידע חשוב משום שניתן להתבסס על ההבנה של המבנה ושל חילוף החומרים של SDs במונחים של פיתוח תרופות חדשות לטיפול באנשים שכבר פיתחו סרטן המעי הגס.
החוקרים זיהו כבר קודם את ה-SDs במסגרת מחקר בזבובי פירות, המשמשים לעיתים קרובות במחקרים כדי לחקור גנטיקה של מחלות בבני אדם. הם גילו כי רעילות ה-SDs לתאים יכולה למנוע את סרטן המעי הגס בדיוק כמו שיטות מניעתיות מקובלות, על-ידי הרג תאי סרטן. תגלית חדשה זו תוכל לעזור לחוקרים בפיתוח תרופות חדשות לטיפול ולמניעת סרטן המעי הגס.
למרות שעדיין נדרשים מחקרים נוספים שיאשרו את רעילות ה-SDsויקבעו את הדרך הטובה ביותר לתת את ה-SDs לחולים, הרי שהיתרונות קיימים כבר עכשיו והחוקרים מאמינים כי אפשר להמליץ על מוצרי הסויה כשינוי בתזונה שיוכל להגן מפני סרטן.
ממצאי המחקר פורסמו ב-"Cancer Research".