הרב מלמד מאשים

"השר ברק נהג בי בגסות ובעריצות; מחויב לאמת"

טוען שההחלטה לבטל את ההסדר בישיבתו נקבעה מראש ● סוגר חשבון עם ראשי הישיבות: "חלקם התבטאו נגדי באנונימיות"
עידן יוסף חדשות תגובות
ראש ישיבת הר ברכה, הרב אליעזר מלמד, טוען כי גם אם לא היה נפגש עם שר הביטחון אהוד ברק, היה זה האחרון מבטל את ההסדר עם ישיבתו, משום שכבר היה מנוי וגמור עם ראשי מערכת הביטחון לנתק את הישיבה מן ההסדר. במכתב אותו פרסם (יום ב', 14.12.09) הרב מלמד באתר INN, אמר כי היו להם כמה סיבות, אך לא פירט.

עוד כתב הרב מלמד כי שר הביטחון ברק נהג בו בגסות ובעריצות, שכניעה להן הייתה פוגעת בעקרון העמדה העצמאית החירותית לה הוא מחויב, ומוטב לשלם עבורה את מחיר ביטול ההסדר. "אף שידעתי שבעקבות גסותו של שר הביטחון, הדברים יכולים להגיע להפסקת ההסדר עם ישיבת הר ברכה, עם כל המשמעויות הקשות הכרוכות בזה, הייתי מחויב לשמור על העקרון של עמדה עצמאית ולא להיכנע לעריצותו. ולכן גם לא הסכמתי לבא 'לשימוע' או 'זימון' תחת אולטימטום, ביטויים שאינם מכובדים כלפי מי שזכאי ומחויב לחירות מחשבה וביטוי".
"לא חתמתי כי הסגנון נחרץ"
עוד הסביר כי סירב לדרישתם של ראש אכ"א, שר הביטחון וסגנו, כי יחתום על מכתב ראשי ישיבות ההסדר למרות שהסכים עם העיקרון המרכזי שבתוכו, משום שסגנונו נחרץ. הוא הוסיף שחתימה על המכתב המגנה את השלטים נגד פינוי שהונפו בידי חיילים לא הייתה מבטאת לגמרי בכנות את מה שהוא חושב, עמדות אותן הוא מביע בספרים ובטורים אותם הוא מפרסם, ולכן "לא יכולתי למעול בתפקידי המקודש".

הסיבה השנייה שבגינה לא הסכים לחתום על המכתב נובעת מכך שהוא סבור שאסור להתבטא בלחץ שלטוני, וכי חובה על רב לומר את האמת הפנימית שלו באופן המייצג את מורשתו המקודשת של עם ישראל. הוא פנה לעמיתיו, וכתב כי "דברים אלו אמורים גם לכלל ראשי ישיבות ההסדר שאינם צריכים להיות כפופים למפקדי הצבא אלא לומר את דברם בחירות. ומה היה קורה אילו היה רב שסבור בכנות שחובה להפגין בטקסים, האם היה צריך לשתוק?! להעלים את דעתו?! הלא חובה עליו להביע את דעתו".
ניסיון התיווך שכשל
הרב מלמד גילה כי בשלב כלשהו הציע הרב חיים דרוקמן לתווך ולומר דברים בשמו של הרב מלמד כדי לסיים את הפרשה. לדבריו, הסכים לכך, אך הסתייג מחשש שאם יפורסמו בשמו דברים שאינו מסכים להם יצטרך לפרסם את דעתו ואולי כבודו של הרב דרוקמן יתבזה מכך. הרב דרוקמן ניסה לשדל את ראשי מערכת הביטחון לסגת מדרישתם, אולם כאמור דעתם להפסיק את ההסדר נקבעה מראש.

גם לתומכי המהלך בו נקט, היוצאים להגנתו של הרב מלמד בטיעון, שהוצאת הישיבה מן ההסדר רק תגביר את כוחה, השיב: "על תמיכה כזו כמובן הייתי מוותר".
רוב ראשי הישיבות תומכים
לדבריו, רוב ראשי ישיבות ההסדר תומכים בעמדות הסבירות, כלשונו, אותן הביע ביחס להתנגדות להפגנות מצד חיילים לצד ההכרה בתועלת שלאחר מעשה הצומחת מהן למרות הבעייתיות שבדבר. הרב מלמד מאשים כמה מראשי ישיבות ההסדר, חלקם אף התבטאו נגדו באנונימיות, על כך שהוקיעו את דבריו באופן שאינו משרת את המחלוקת העניינית. "הייתי מצפה שגם מי שאינו מסכים עם דעתי, יאמר שהוא מתייחס בכבוד לדברי, ויש לי זכות וחובה לאומרם", אמר.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 14/12/2009 | עודכן: 14/12/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"השר ברק נהג בי בגסות ובעריצות; מחויב לאמת"
תגובות  [ 10 ] מוצגות   [ 10 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אחד העם
14/12/09 13:18
 
דורו
14/12/09 13:59
 
אחד העם
14/12/09 14:42
2
אלישמע
14/12/09 13:58
3
הדודה קלרה
14/12/09 14:30
4
ראש וראשון לשקר
14/12/09 14:52
5
פישלזון
14/12/09 16:11
6
נאד דיגיטאלי
14/12/09 16:24
7
בר ברע
14/12/09 18:06
8
העובדת הזרה
15/12/09 07:52
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]