|
אתגר רציני [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
ארוחה כזו מעולם לא נראתה בישראל, בוודאי לא מאז נערכה ארוחת הגאלה הבינלאומית שארגן השף שלום קדוש במלאת 3,000 שנה לירושלים. 14 שפים אירופים מהמובילים ביותר בעולם ומספר דומה של שפים מקומיים ממיטב המסעדות והמלונות בארץ יתקבצו ביום רביעי, 6 בינואר, במלון "לאונרדו פלאזה ירושלים" ויפיקו את ארוחת הגורמה המושקעת ביותר שנערכה בארץ.
זו תהיה גם הזדמנות לחגוג את פתיחת הפרק החדש בחיי המלון, עם רכישתו על-ידי רשת מלונות פתאל ושמו החדש יהיה לאונרדו פלזה ירושלים.
ארוחת המלכים נערכת כהוקרה לשף המלון, שלום קדוש, על מפעל החיים שלו - 35 שנות עשייה קולינרית, שבמהלכן העלה את המטבח הישראלי הכשר על מפת הקולינריה הבינלאומית. את האירוע יזמה הנהלת המלון בשיתוף עם השף עזרא קדם ("ארקדיה"), המשמש כאוצר הארוחה. קדם הוא חברו הטוב של קדוש וגם נחשב כממשיך דרכו בטיפוחו ובפיתוחו של המטבח הישראלי.
ביוזמתו של קדוש עצמו, הכנסות הארוחה, שמחיר הכרטיס להשתתפות בה עומד על 1,800 שקל לסועד, יופנו כתרומה לבית "איזי שפירא", הפועל לשיפור איכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם.
כל השפים הבינלאומיים הוזמנו להשתתף באירוע על-ידי קדוש עצמו, בעקבות ההיכרות האישית עימם שהתפתחה עם רובם לידידות אמיצה. עם המוזמנים נמנים שורה של שפים המנווטים מסעדות בעלות שניים ושלושה כוכבי "מישלן", מדריך המסעדות העולמי הנחשב לאמין והיוקרתי ביותר, כמו מישל לורן, מרק הברלין, ז'ורז' בלאן, פיליפ לג'נדרה, ז'אק שיבואה, מישל רוסטאנג, ג'פרי פאטריק ואמיל יונג, כולם מצרפת, וכן השפית נאדיה סאנטיני מאיטליה. נוסף על השפים הבינלאומיים יגיע לארץ כאורח מיוחד גם ז'יל פודלובסקי, מבקר המסעדות הראשי של השבועון הצרפתי Le Point ומייסדו ועורכו של Pudlo - מדריך המסעדות האלטרנטיבי של צרפת ל"מישלן" ול"גומיו", החביב על הצרפתים והתיירים כאחד.
גורמה כשר
חלק מהאורחים מחו"ל יצטרכו להתמודד אולי לראשונה בחייהם עם אתגר מיוחד: הכנת מנת גורמה המאפיינת את מטבחם ואת האזור שבו היא שוכנת, תוך הקפדה על כללי הכשרות. ההקפדה על הכשרות במקרה זה איננה כורח אלא מחווה למשנתו הקולינרית של קדוש, שלפיה אין כל סתירה בין מטבח עילי למטבח כשר.
כל הכרטיסים לאירוע כבר נמכרו. בחלקה הראשון של הארוחה יוגשו ל-180 האורחים בטרקלין המלון שורה של מנות פתיחה שעל הכנתן שקדו מיטב הכשרונות הקולינריים המקומיים, ביניהם השפים עזרא קדם, חיים כהן, יורם ניצן ("מול ים"), ירון קסטנבאום ("פודארט"), אביב משה ("מסה") ומאיר אדוני ("כתית"), והשף אייל מייקל גינור מארצות-הברית.
חלקה העיקרי של הארוחה יתקיים באולם שיעוצב כמסעדת יוקרה בת שלושה כוכבים ב"מישלן", עם הקפדה על עיצוב קלאסי מודרני ואווירה אקסקלוסיבית. בשלב זה יוכלו האורחים להתענג על שורה של מנות גורמה מעשה ידיהם של אושיות הקולינריה הבינלאומיות, בסיועם של שפים מובילים מקומיים כמו יונתן רושפלד ("רושפלד"), חיים טיבי ("מוסקט"), נועם דקרס (לילית), אופר קדם ("דן" אילת), מוטי אזולאי ("מרידיאן" ים המלח), גולן ישראלי ("לאונרדו פלאזה תל אביב"), אריה ירזין ("קפה איטליה") וצוות המלון.
נוסף על ארוחת גורמה עשירה יזכו האורחים ליהנות מהופעה של הזמרת הבינלאומית אחינועם ניני. את האירוע כולו תנחה המגישה והמומחית לענייני קולינריה הילה אלפרט.
דוד פתאל, הבעלים של רשת מלונות "פתאל", מוסר: "אנחנו נרגשים מאוד מעצם קיום האירוע ושמחים שסוף-סוף התאפשר לנו להביע את הוקרתנו העמוקה לשף שלום קדוש, שליווה את המלון במסירות אין קץ 35 שנה. העובדה שכל הכרטיסים לאירוע אזלו עוד בטרם שווק לציבור הרחב היא עוד הוכחה למעמדו הבכיר בעולם הקולינריה המקומי".
ג'ין יודס, מנכ"ל בית "איזי שפירא": "הביקור שערך שלום קדוש בבית 'איזי שפירא' הבשיל לידידות גדולה. הרצון והנכונות לתרום לילדים עם מוגבלויות עזרו לו להתגבר על ההסתייגות שהביע בעבר מארגון אירוע שכזה. אנו מודים לו ולהנהלת המלון על הנדיבות ורוחב הלב בהחלטתם לרתום את האירוע לטובת תרומה לילדים ולמשפחות שהגורל לא היטיב עימם".
בית איזי שפירא פועל לשינוי באיכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם. הארגון פועל בתחום הנכויות בישראל באמצעות גיבוש ויישום של שירותים חינוכיים-טיפוליים חדשניים לילדים ולמבוגרים עם מוגבלויות. שינוי חברתי וקידום מודעות, זכויות והזדמנויות לאוכלוסיות עם מוגבלויות בישראל, תמיכה במשפחות והשפעה ישירה על הקהילה בה הם חיים, פיתוח, מחקר והכשרה. הארגון נוסד בשנת 1980 וחוגג 30 שנה להקמתו. סה"כ משפיע הארגון על חייהם של כ-29,000 אנשים מדי שנה.