|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
[צילום: יח"צ]

מתכונים מיוחדים לט"ו בשבט

אם אתם מחפשים מתכונים מתקתקים, לרגל ראש השנה לאילנות, News1 אסף עבורכם מספר מתכונים מנצחים בתיאבון [מאפה שמרים / צילום: יח"צ]
28/01/2010  |   גלית יצחק-אוגנוב   |   חדשות   |   חגים ומועדים   |   תגובות
מאת: גלית יצחק-אוגנוב  |    |  News1  |  תגובות    חגים ומועדים


מאפה שמרים ופירות יבשים אישי (סינרול) לט"ו בשבט

צימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש, עם קרם וניל.

מרכיבים לכ-20 יחידות.

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
  • 1 קוביה או שקית שמרית (50 גרם)
  • 1 שקית משפר אפייה
  • חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 2 ביצים (מספר 2)
  • רבע כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
  • עד שלושת רבעי כוס מים (150 מ"ל)

למלית:

  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 3 כפות רום או ברנדי
  • ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או ממרח שוקולד קנוי מוכן למילוי
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
  • אבקת סוכר או סירופ סוכר

אופן ההכנה

1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק, פרט לשמן ולמים, לקערת מערבל. שמים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי.

2. משהים בקערה מכוסה כשעה.

3. משרים את הצימוקים והשקדים ברום.

4. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (חצי ס"מ) ומורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא:

  • 1 כפית קינמון
  • אגוזי מלך קצוצים
  • משמשים חתוכים
  • תערובת צימוקים ושקדים.

5. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.

6. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה.

7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170ºC 20-15 דקות.

מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.

אורז פרא עם פירות מיובשים
[צילום: יח"צ]
מתכון של השף של רשת עדן טבע מרקט
▪ ▪ ▪

החומרים

  • 2 כוסות אורז עגול מלא
  • 4.5 כוסות מים רותחים
  • חצי כוס חמוציות
  • חצי כוס צימוק לבן גדול
  • חצי כוס גרעיני דלעת
  • כף שטוחה מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 1 פלפל צ'ילי טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס שמן זית מכבישה קרה

אופן הכנה:

  • לשטוף את האורז

  • בסיר להרתיח את המים ולהוסיף את התבלינים והפירות המיובשים

  • להוסיף את האורז ולבשל ברתיחה 2 דקות ולערבב

  • להמשיך לבשל בחום נמוך למשך כ-30 דקות או עד אשר כל הנוזלים נספגו באורז

  • להוסיף פטרוזיליה ופלפל צ'ילי קצוץ ולהגיש.

טרפלס תמרים
[צילום: יח"צ]
מתכון של ד"ר רני פולק, השף הרפואי של הדסה אופטימל
▪ ▪ ▪

מצרכים לטרפלס תמרים:

  • 1 חבילת תמרים (מג'ול)
  • 3 כפות קקאו משובח
  • 2 כפות טחינה/שקדים
  • חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים

מצרכים לציפוי:

  • פיסטוקים קצוצים
  • אגוזים
  • שקדים
  • שומשום קלוי
  • קוקוס

אופן ההכנה:

  • מערבבים את החומרים של הכדורים למחית, מגלגלים, מצפים בציפויים שונים ומקררים לפחות לשעה.

עוגת תמרים ותאנים
[צילום: יח"צ]

2 תבניות של 600-550 גרם

חומרים:

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר

אופן הכנה:

  • לערבב במיקסר עם גיטרה במשך 5 דקות עד שהמסה תפחה
  • להוסיף 4 ביצים בהדרגה
  • להוסיף 3 כפות רום (לא תמצית, אלא משקה)

רכיבים נוספים:

  • גרידת לימון + מיץ
  • 300 גרם קמח
  • 125 גרם תמרים יבשים חתוכים לרצועות קטנות
  • 125 גרם תאנים יבשים חתוכים

אופן הכנה:

  • לערבב את כל החומרים היבשים
  • להוסיף לחלק א' ולערבב הכל עד איחוד
  • אפיה ב-160 מעלות 45 דקות

עופיון במילוי בשר ופירות מיובשים
[צילום: יח"צ]
מתכון של השף של רשת עדן טבע מרקט
▪ ▪ ▪

מתכון ל-6 עופיונים

חומרים:

  • 6 עופיונים

המילוי:

  • 300 גרם בשר טחון
  • 300 גרם פרגית טחונה (כרע עוף ללא העצם והעור)
  • חצי כוס פיסטוק קלוף
  • רבע כוס אגוזי מקדמיה
  • חצי כוס שזיף מיובש
  • חצי כוס מישמש מיובש
  • 1 ביצה
  • כפית וחצי מלח ורבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית בהרט

אופן הכנה:

  • לחתוך את הפירות המיובשים לקוביות קטנות
  • לקצוץ את אגוזי המקדמיה באופן גס
  • לשים את כל מרכיבי המילוי בקערה ולערבב לתערובת אחידה
  • לקרר
  • למלא את העופיונים עם במילוי ולשים בתבנית אפיה
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40-30 דקות. תלוי בגודל העופיון
  • להגיש עם אורז פרא

תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח
[צילום: יח"צ]
המתכון של חברת טבעול
▪ ▪ ▪

מנה עיקרית ל-4 סועדים

המצרכים:

  • חצי חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
  • 25 דבלים (תאנים מיובשות ) גדולות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 גזר, קצוץ
  • רבע כפית קינמון
  • 1/8 כפית הל
  • קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
  • קורט פלפל אנגלי
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
  • קורט פלפל שחור
  • חצי כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (רבע כוס למילוי ורבע כוס לרוטב)
  • 2 כפות סילאן (1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • עלים קצוצים מ-5 גבעולי נענע
  • 1 ורבע כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  • מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות

  • מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה

  • מוסיפים רבע כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון

  • מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע

  • נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה - חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי

  • ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר

  • יוצקים לסיר 1 ורבע כוסות מים רותחים, רבע כוס יין ו-1 כף סילאן ובוזקים מלח ופלפל

  • מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים

  • מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות

  • הערה: ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון: שזיפים ומשמשים.

תמר ממולא בגבינה כחולה ואגוזי מלך
[צילום: יח"צ]
על סלט חמניות ותפוחי עץ. השף של רשת עדן טבע מרקט, מספק מתכון לחג
▪ ▪ ▪

חומרים:

  • 12 תמר מג'הול ענק אורגני
  • חבילה קטנה נבטי חמניות אורגניות
  • 2 תפוחי פינק ליידי אורגני
  • כף שמן אגוזי לוז

המילוי:

  • 200 גרם גבינה כחולה מסוג רוקפור או אחר
  • חצי כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות עלי סלרי קצוצים
  • רבע תפוח פינק ליידי מגורר
  • 2 כפות שמן זית מכבישה קרה

אופן הכנה:

  • יש לפורר את הגבינה ולהוסיף את שאר מרכיבי המילוי ולערבב באופן גס

  • לחצות את התמרים ולהוציא את הגלעין

  • לשים כפית מהמילוי על כל חצי תמר

  • לפרוס את התפוחים לרצועות דקות, לערבב עם החמניות ולשים בצלחת הגשה

  • לשים מעל התמרים הממולאים, ולהזליף שמן אגוזי לוז ולהגיש.

הערה:

ניתן לחמם מעט את התמרים בתנור לפני ההגשה.

תאריך:  28/01/2010   |   עודכן:  28/01/2010
גלית יצחק-אוגנוב
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מנכ"ל רכבת ישראל חתם (יום ה', 28.1.10) על הסכם קיבוצי חדש עם ועד עובדי הרכבת. ההסכם החדש כולל תוספת של 6% לשכר העובדים ושיפור תנאי העסקתם של עובדי דור ב'.
28/01/2010  |  עופר וולפסון  |   חדשות
"חוק הפרטת הקרקעות מנוגד לחוק יסוד: מקרקעי ישראל, ועל כן יש לבטלו". כך אומר מטה המאבק בהפרטת הקרקעות, בעתירה לבג"צ שהגיש היום (ה', 28.1.10) לבית המשפט העליון. מטה המאבק גם מבקש צו ביניים, שיאסור על המדינה ועל מינהל מקרקעי ישראל להוציא מכרזים למכירת קרקעות.
28/01/2010  |  אלעזר לוין  |   חדשות
ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה הורה לפתוח בחקירה פלילית נגד עיתון הארץ בחשד להפרת צו איסור פרסום. זאת בעקבות ידיעה שפרסם העיתון, וכותרתה "המשטרה הפעילה בכיר בעולם הפשע כמודיע, ללא פיקוח על מאות עבירות חמורות שביצע".
28/01/2010  |  עידן יוסף  |   חדשות
סיימון מונג'אק, שאיבד את אשתו, כוכבת הוליווד בריטני מרפי, בחודש שעבר, אמר לאתר דיילי ביסט כי הוא "ימים" מלהגיש תביעה נגד חברת וורנר ברת'רס. כך דיווחה (יום ד', 27.1.10) דברה בלאק בטורונטו סטאר.
28/01/2010  |  מאיה שני  |   חדשות
בית המשפט המחוזי בירושלים הורה לשחרר את הרב יצחק שפירא מראשי ישיבת "עוד יוסף חי" ביצהר. הוא דחה ערעור שהגישה המשטרה על החלטת בית משפט השלום לשחררו אתמול.
28/01/2010  |  עידן יוסף  |   חדשות
רשימות נוספות   /   חגים ומועדים  
ההוצאה על פירות וירקות בחודש: 389 ש"ח  /  עופר וולפסון
מטיילים ונוטעים בראש השנה לאילנות  /  גלית יצחק-אוגנוב
ט"ו בשבט בריא ובטוח לילדים  /  גלית יצחק-אוגנוב
כי האדם עץ השדה  /  שאול בן נתן
פירות מיובשים או פירות יבשים?  /  שרה בר-אשר
עבודת ה' של חוני המעגל  /  מני ישי
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
פרוץ מלחמת העולם השנייה בהתקפת גרמניה על פולין; הפייסנות של צרפת ואנגליה כלפי גרמניה גרמה לתוצאה הפוכה; צבא צרפת היה חזק מצבא גרמניה אך התרבות הצבאית הצרפתית הייתה תבוסתנית; ניצחון...
רון בריימן
רון בריימן
התקשורת הישראלית, ואפילו זו הרואה את עצמה כ"ממלכתית", חוטאת ב"עכשיוויזם" מסוכן ובעידוד הפיכת עסקת החטופים לכניעה ללא תנאי
דן מרגלית
דן מרגלית
רק הפרופסור גרשום שלום - מי שהביא לידיעת העולם את תורת הקבלה הנשכחת ועמד על מעשיו של נביא השקר שבתי צבי - הטיח בחילונים ובחרדים בארצם של יוהאן וולפגנג גתה ולודוויג בטהובן כי אין דב...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il