בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
|
מתכונים מיוחדים לט"ו בשבט
|
אם אתם מחפשים מתכונים מתקתקים, לרגל ראש השנה לאילנות, News1 אסף עבורכם מספר מתכונים מנצחים ● בתיאבון [מאפה שמרים / צילום: יח"צ]
|
מאפה שמרים ופירות יבשים אישי (סינרול) לט"ו בשבט צימוקים ושקדים ברום, אגוזי מלך, משמש מיובש, עם קרם וניל. מרכיבים לכ-20 יחידות. לבצק: - 3 וחצי כוסות קמח לבן מנופה (500 גרם)
- 1 קוביה או שקית שמרית (50 גרם)
- חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
- רבע כוס שמן קנולה (50 מ"ל)
- עד שלושת רבעי כוס מים (150 מ"ל)
למלית: - ממרחית נוגט חלב או ממרח חלבה או ממרח שוקולד קנוי מוכן למילוי
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 כוס משמשים יבשים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה 1. מכניסים את כל מרכיבי הבצק, פרט לשמן ולמים, לקערת מערבל. שמים עד לקבלת תערובת גסה ופירורית. מוסיפים את המים והשמן בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש, עדין וקטיפתי. 2. משהים בקערה מכוסה כשעה. 3. משרים את הצימוקים והשקדים ברום. 4. מקמחים שולחן עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (חצי ס"מ) ומורחים את קרם הוניל ומפזרים לפי הסדר הבא: 5. מגלגלים את הבצק לרולדה ופורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ. 6. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומניחים את העיגולים במרחק של 3 ס"מ זה מזה. 7. מתפיחים כשעה ומברישים בעדינות בביצה טרופה. אפשר לקשט עם פלחי שקדים. 8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170ºC 20-15 דקות. מצננים היטב על רשת ומפזרים אבקת סוכר או סירופ סוכר.
|
אורז פרא עם פירות מיובשים
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
מתכון של השף של רשת עדן טבע מרקט
|
▪ ▪ ▪ |
החומרים - רבע כוס שמן זית מכבישה קרה
אופן הכנה: - בסיר להרתיח את המים ולהוסיף את התבלינים והפירות המיובשים
- להוסיף את האורז ולבשל ברתיחה 2 דקות ולערבב
- להמשיך לבשל בחום נמוך למשך כ-30 דקות או עד אשר כל הנוזלים נספגו באורז
- להוסיף פטרוזיליה ופלפל צ'ילי קצוץ ולהגיש.
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
מתכון של ד"ר רני פולק, השף הרפואי של הדסה אופטימל
|
▪ ▪ ▪ |
מצרכים לטרפלס תמרים: - חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים
מצרכים לציפוי: אופן ההכנה: - מערבבים את החומרים של הכדורים למחית, מגלגלים, מצפים בציפויים שונים ומקררים לפחות לשעה.
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
2 תבניות של 600-550 גרם חומרים: אופן הכנה: - לערבב במיקסר עם גיטרה במשך 5 דקות עד שהמסה תפחה
- להוסיף 3 כפות רום (לא תמצית, אלא משקה)
רכיבים נוספים: - 125 גרם תמרים יבשים חתוכים לרצועות קטנות
- 125 גרם תאנים יבשים חתוכים
אופן הכנה: - לערבב את כל החומרים היבשים
- להוסיף לחלק א' ולערבב הכל עד איחוד
|
עופיון במילוי בשר ופירות מיובשים
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
מתכון של השף של רשת עדן טבע מרקט
|
▪ ▪ ▪ |
מתכון ל-6 עופיונים חומרים: המילוי: - 300 גרם פרגית טחונה (כרע עוף ללא העצם והעור)
- כפית וחצי מלח ורבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה: - לחתוך את הפירות המיובשים לקוביות קטנות
- לקצוץ את אגוזי המקדמיה באופן גס
- לשים את כל מרכיבי המילוי בקערה ולערבב לתערובת אחידה
- למלא את העופיונים עם במילוי ולשים בתבנית אפיה
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40-30 דקות. תלוי בגודל העופיון
|
תאנים ממולאות בטבעול טחון מן הצומח
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
המתכון של חברת טבעול
|
▪ ▪ ▪ |
מנה עיקרית ל-4 סועדים המצרכים: - חצי חבילה (200 גרם) טבעול טחון מן הצומח
- 25 דבלים (תאנים מיובשות ) גדולות
- קורט ציפורן עגבניות מרוסקות
- קורט מלח (הן במילוי והן ברוטב)
- חצי כוס יין פורת או יין אדום מתוק מתובל ומחוזק (רבע כוס למילוי ורבע כוס לרוטב)
- 2 כפות סילאן (1 כף למילוי ו-1 כף לרוטב)
- עלים קצוצים מ-5 גבעולי נענע
אופן ההכנה: - מחממים את שמן הזית במחבת ומאדים את הבצל ואת השום, עד לשקיפות
- מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים כדקה
- מוסיפים רבע כוס יין, 1 כף סילאן ואת הטבעול טחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו ולהפרדתו של הטחון
- מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים ואת הנענע
- נותנים לתאנים היבשות את צורת התאנה הטרייה - חותכים את החלק העליון, תוך השארת המכסה מחובר לתאנה. יוצרים בתאנים חלל למילוי
- ממלאים את התאנים ומסדרים אותן בסיר
- יוצקים לסיר 1 ורבע כוסות מים רותחים, רבע כוס יין ו-1 כף סילאן ובוזקים מלח ופלפל
- מביאים לרתיחה ויוצקים מהרוטב על התאנים
- מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות
- הערה: ניתן להשתמש גם בפירות יבשים אחרים, כגון: שזיפים ומשמשים.
|
תמר ממולא בגבינה כחולה ואגוזי מלך
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
על סלט חמניות ותפוחי עץ. השף של רשת עדן טבע מרקט, מספק מתכון לחג
|
▪ ▪ ▪ |
חומרים: - חבילה קטנה נבטי חמניות אורגניות
- 2 תפוחי פינק ליידי אורגני
המילוי: - 200 גרם גבינה כחולה מסוג רוקפור או אחר
- רבע תפוח פינק ליידי מגורר
- 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
אופן הכנה: - יש לפורר את הגבינה ולהוסיף את שאר מרכיבי המילוי ולערבב באופן גס
- לחצות את התמרים ולהוציא את הגלעין
- לשים כפית מהמילוי על כל חצי תמר
- לפרוס את התפוחים לרצועות דקות, לערבב עם החמניות ולשים בצלחת הגשה
- לשים מעל התמרים הממולאים, ולהזליף שמן אגוזי לוז ולהגיש.
הערה: ניתן לחמם מעט את התמרים בתנור לפני ההגשה.
|
|
תאריך:
|
28/01/2010
|
|
|
עודכן:
|
28/01/2010
|
|
גלית יצחק-אוגנוב
|
מתכונים מיוחדים לט"ו בשבט
|
|
מנכ"ל רכבת ישראל חתם (יום ה', 28.1.10) על הסכם קיבוצי חדש עם ועד עובדי הרכבת. ההסכם החדש כולל תוספת של 6% לשכר העובדים ושיפור תנאי העסקתם של עובדי דור ב'.
|
|
|
"חוק הפרטת הקרקעות מנוגד לחוק יסוד: מקרקעי ישראל, ועל כן יש לבטלו". כך אומר מטה המאבק בהפרטת הקרקעות, בעתירה לבג"צ שהגיש היום (ה', 28.1.10) לבית המשפט העליון. מטה המאבק גם מבקש צו ביניים, שיאסור על המדינה ועל מינהל מקרקעי ישראל להוציא מכרזים למכירת קרקעות.
|
|
|
ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה הורה לפתוח בחקירה פלילית נגד עיתון הארץ בחשד להפרת צו איסור פרסום. זאת בעקבות ידיעה שפרסם העיתון, וכותרתה "המשטרה הפעילה בכיר בעולם הפשע כמודיע, ללא פיקוח על מאות עבירות חמורות שביצע".
|
|
|
סיימון מונג'אק, שאיבד את אשתו, כוכבת הוליווד בריטני מרפי, בחודש שעבר, אמר לאתר דיילי ביסט כי הוא "ימים" מלהגיש תביעה נגד חברת וורנר ברת'רס. כך דיווחה (יום ד', 27.1.10) דברה בלאק בטורונטו סטאר.
|
|
|
בית המשפט המחוזי בירושלים הורה לשחרר את הרב יצחק שפירא מראשי ישיבת "עוד יוסף חי" ביצהר. הוא דחה ערעור שהגישה המשטרה על החלטת בית משפט השלום לשחררו אתמול.
|
|
|
|