הבירה יכולה להתחיל להתחרות בחלב ובמעמדו המכובד כמשקה התורם לבניית עצמות חזקות. מחקר חדש גילה כי הבירה היא מקור משמעותי לסיליקון תזונתי - מרכיב מפתח להעלאת צפיפות המינרלים בעצם.
חוקרים באוניברסיטת קליפורניה חקרו את הקשר בין שיטות ייצור הבירה לתכולת הסיליקון הנובעת מכך. צוות החוקרים בדק מגוון רחב של סוגי חליטה ואת תוכן הבישול, וחקר את השפעת חומרי הגלם ותהליך הבישול על כמות הסיליקון שבבירה. הם גילו כי בירה היא מקור משמעותי לצריכת סיליקון בתזונה של אמריקנים רבים.
מומחים אומרים כי סיליקון תזונתי חשוב להתפתחות העצמות ורקמות החיבור, וממצאי המחקר הנוכחי הביאו את החוקרים למסקנה כי צריכה מתונה של בירה יכולה לעזור למנוע אוסטאופורוזיס - מחלה של מערכת השלד המאופיינת במסת עצם נמוכה ובהרס רקמת העצם.
המחקר כלל בדיקה של תכולת הסיליקון ב-100 סוגי בירה מסחרית.
בירות מכילות רמות גבוהות של שעורה, והגפן המשמש (לאחר ייבוש) בתהליך ייצור הבירה עשיר בסיליקון. חיטה מכילה פחות סיליקון משעורה משום שזו קליפת השעורה שעשירה במרכיב זה.