מייד עם יציאת חג הפסח החלו המונים לצבוא על מאפיות ועל בתי ממכר חמץ אחרים ברחבי הארץ. חברות המשלוחים דיווחו כי מייד עם צאת החג נרשמה עלייה של יותר מארבעים אחוז בכמויות משלוחי הפיצה ובהזמנות משלוחי ההמבורגרים.
מאפיות רבות פתחו את שעריהן והחלו להציע את מרכולתן לאחר שבעה ימים שבהן היו סגורות בשל חג הפסח. במאפיות ביישובים הערביים השתרכו תורים ארוכים דקות ספורות לאחר צאת החג.
חמיס אבולעפיה, הבעלים של המאפיה ביפו, סיפר שגם הוא הופתע מכמות האנשים שהגיעה השנה לאכול חמץ. לדבריו, מספר שעות לאחר הקנייה המסיבית של הפיתות עוברים הקונים למאכלים אחרים דוגמת סמבוסק.