|
"עשוי היטב" ומסוכן [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
אכילת בשר לעיתים קרובות, במיוחד כשהוא "עשוי היטב" או מבושל בטמפרטורות גבוהות, עלולה להעלות את הסיכון לסרטן שלפוחית השתן. אלו ממצאי מחקר חדש.
ידוע היטב כי בשר מבושל בטמפרטורות גבוהות יוצר אמינים הטרוציקלים שעלולים לגרום לסרטן. כך לדברי החוקרים - מאוניברסיטת טקסס, שניסו לגלות אם צריכת בשר מעלה את הסיכון להתפתחות סרטן שלפוחית השתן וכיצד הבדלים גנטיים משחקים תפקיד בהתפתחות המחלה.
כיצד בוצע המחקר
במסגרת המחקר, עקבו החוקרים אחר 884 חולים עם סרטן שלפוחית השתן ואחר 878 משתתפים שלא סבלו מהמחלה. המשתתפים ענו על שאלונים שעסקו בהרגלי התזונה שלהם.
אותם משתתפים שאכלו את כמות הבשר האדום הגדולה ביותר היו בסיכוי גבוה כמעט פי 1.5 לפתח סרטן שלפוחית השתן, בהשוואה לאלו שאכלו את הכמות הקטנה ביותר. המחקר גילה קשר בין סטייק, צלעות חזיר ובייקון לסיכון הגבוה ביותר. אך גם עוף ודגים - כשהם מטוגנים - העלו את הסיכון לסרטן.
המחקר תומך בקשר בין תזונה לסרטן, ותוצאותיו תומכות במידה רבה במה שהחוקרים חשדו: לאנשים שאוכלים כמויות רבות של בשר, במיוחד בשר אדום עשוי היטב, כמו בשר מטוגן או צלוי, יש סבירות גבוהה לפתח סרטן שלפוחית השתן.
יצוין כי אנשים מסוימים נמצאים אפילו בסיכון גבוה יותר בגלל המבנה הגנטי שלהם.
הממצאים הוצגו בכינוס השנתי של האיגוד האמריקני לחקר הסרטן שהתקיים בוושינגטון החודש.