לפני הבחירות: ההתאוששות הכלכלית בבריטניה נחלשת

התוצר הבריטי עלה רק ב-0.2% ברבעון הראשון השנה - מתחת לציפיות בהשוואה לרבעון אשתקד, נפל התוצר ב-0.3% הכלכלה מהווה את הנושא המרכזי במירוץ הבחירות לראשות הממשלה במדינה - מירוץ שהינו הצמוד ביותר בממלכה מזה 20 שנה
עופר וולפסון חדשות תגובות
הצמיחה הכלכלית בבריטניה האטה ברבעון הראשון, נתון המדגיש את השבריריות של ההתאוששות הכלכלית, ובנוסף מביא לפגיעה נוספת במירוץ המגמגם לראשות הממשלה של גורדון בראון, אחד המירוצים הצמודים ביותר בבריטניה מזה 20 שנה.

המשרד לסטטיסטיקה לאומית פרסם היום (ו', 23.4.10) כי התוצר המקומי הגולמי בבריטניה בשלושת החודשים ינואר-מרס עלה רק ב-0.2% לעומת הרבעון הרביעי. בהשוואה לרבעון המקביל ב-2009, נפל התוצר ב-0.3%.

נתון זה מלמד על איטיות גדלה לעומת קצב הצמיחה בן 0.4% שנרשם בשלושת החודשים האחרונים של השנה שעברה, נתון אשר הציג את הצמיחה הראשונה בממלכה לאחר שישה רבעונים של התכווצות. התוצאה גם הייתה חלשה מזו לה ציפו הכלכלנים, שראו גידול של 0.4% בכלכלה ברבעון הראשון והתכווצות של 0.1% בשנה כולה.

הנתון הכלכלי האחרון הגיע ברגע מכריע במערכת הבחירות התנודתית העוברת בימים אלו על בריטניה, אשר תגיע לשיאה ב-6 במאי. לאחר חודשים בהם המפלגה השמרנית החזיקה בפער ברור בסקרים על פני מפלגת הלייבור השלטת, מפלגת האופוזיציה הקטנה יותר של הליברל-דמוקרטים זינקה אל המירוץ לאחר הופעות חזקות מצידו של מנהיגה, ניק קלג, בעימותים הטלוויזיונים הראשונים מעולם בין מנהיגים בבריטניה.

הסקרים האחרונים שפורסמו לאחר העימות של יום חמישי בין המנהיגים של שלוש המפלגות העיקריות הראו כי השמרנים והליברל-דמוקרטים מובילים על הלייבור. עם זאת, הסקרים הראו גם כי אף מפגלה לא מצליחה להשיג רוב שולט בפרלמנט.

הכלכלה בבריטניה הייתה בלב מסע הבחירות, כאשר ראש הממשלה הנוחכי בראון התעקש קיצוצים בהוצאות הממשל השנה עלולות לדחוף את הכלכלה בחזרה למיתון. מנגד, טענו השמרנים כי מבלי לבצע קיצוצים מיידיים, שיעורי הריבית ארוכי הטווח יעלו, ויפגמו בהתאוששות.
עו
תאריך: 23/04/2010 | עודכן: 23/04/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
לפני הבחירות: ההתאוששות הכלכלית בבריטניה נחלשת
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
רצוי שתתרגלו לאמת
24/04/10 10:31
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
24 מועמדים יתמודדו על חמישה מקומות בדירקטוריון בנק לאומי. משה טרי, לשעבר יו"ר רשות ניירות ערך ועד לאחרונה מועמד מוביל ליו"ר לאומי, לא נמצא ביניהם. יום ד' היה המועד האחרון להגשת מועמדות.

נשיא המדינה, שמעון פרס, קיים אחר-הצהריים (ו', 23.4.10) פגישת עבודה מדינית עם השליח האמריקני למזרח התיכון, הסנטור ג'ורג' מיטשל. השניים דנו בדרכים לחידוש המו"מ המדיני בין ישראל לפלשתינים. מוקדם יותר נפגש מיטשל גם עם שר הביטחון, אהוד ברק, ועם ראש הממשלה, בנימין נתניהו. הפגישה עם נתניהו, שנערכה בלשכתו בירושלים, נמשכה כשעה. השניים לא הגיעו לסיכומים, אך קבעו להיפגש שוב ביום ראשון. גורמים בלשכת נתניהו מסרו כי הפגישה הייתה טובה ובונה, וכי נתניהו מעוניין לקבל תשובות נוספות מהצד הפלשתיני.

ממשלת ארה"ב תחקור חשדות לפיהם רג'אט גופטה, דירקטור בגולדמן סאקס, שכיהן בעבר כראש מקינזי, חברת הייעוץ הגדולה בעולם, מסר לראש קרן הגידור גלאון, ראג' רג'רטנאם, מידע מוקדם לגבי השקעתו של באפט בבנק, כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל" היום.

מספר רבנים אמריקנים רפורמים פרסמו אמש (ה', 22.4.10) מכתב תמיכה בדוח גולדסטון.
23/04/2010 | תלם יהב | חדשות

בשעה שמצעד הנחקרים בפרשת הולילנד כבר היה בעיצומו עוד הספיק דני דנקנר להגיש למועצה לתכנון ולבנייה של המועצה המקומית חוף הכרמל, תוכנית להקמת שכונת יוקרה באזור בריכות המלח בעתלית. מדובר באותו שטח אשר לגביו חושדת המשטרה כי בתקופה שדנקנר היה בעל השליטה בחברת "תעשיות מלח לישראל" שיחד את ראש מנהל מקרקעי ישראל דאז, יעקב אפרתי, במטרה לשנות את ייעוד הקרקע ולקדם פרויקט נדל"ן, ששוויו יגיע למאות מיליוני דולרים.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il