קבר בן-בבא נשרף; החשד: נקמה על פגיעה במסגד

בשפרעם חולל ציון קברו של אחד מעשרת הרוגי מלכות ● במשטרה חושדים כי מדובר בנקמה על ריסוס הכתובות על המסגד באבטין ● החשש: מעשי נקמה על-רקע דתי ● בעקבות המשט - גל של ניסיונות לפגוע ביהודים שבאו להשתטח בקברי צדיקים
עידן יוסף חדשות תגובות
אלמונים הציתו את קברו של התנא רבי יהודה בן בבא הסמוך לשפרעם. באתר החדשות הצפוני 0404 דווח כי נזק נגרם לספרי הקודש במתחם הציון.

כוחות משטרה וכיבוי-אש רבים הגיעו למתחם הקבר המבודד, סמוך לשכונת אל בורג', וגילו ספרי קודש רבים שרופים. במשטרה יבדקו האם מדובר בתגובה מצד ערבים לריסוס כתובות הנאצה על קירות המסגד בכפר אבטין. אתמול הוארך מעצרם של ארבעה בני ישיבה, דתיים-לאומיים, החשודים בריסוס.

רבי יהודה בן בבא, חכם מתקופת המִשנה, היה אחד מעשרת הרוגי מלכות. על-אף גזירת המלכות הרביץ תורה ברבים וסמך תלמידי חכמים לרבנות. בגיל 70 נהרג על קידוש השם. ציון קברו פתוח ואינו מגודר, והוא מהווה מוקד משיכה להשתטחות מאמינים.

אין זו הפעם הראשונה שקברו של התנא הנמצא בשטח פתוח בין צידה המזרחי למערבי של שפרעם מחולל, ובפעמים קודמות עשו שם צעירים ערבים את צרכיהם, וגרמו נזק למקום הקדוש.

רב המקומות הקדושים, שמואל רבינוביץ', גינה את המעשה ואמר ל-News1 כי מדובר בפשע. "המעשה חמור מאוד. זו תופעה חוזרת ונשנית. אני מגנה את המעשה ומקווה שהמשטרה תשים את ידה על אלו שעשו את המעשה ותביא להפסקת התופעה בקברו של רבי יהודה בן בבא ובכלל המקומות הקדושים".

יוסף שוינגר, מנהל המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים: "אם אכן נעשה הדבר כתוצאה מריסוס הכתובות על המסגד, הדבר חמור ביותר. אסור לגרור מקום קדוש למאבק פוליטי-מדיני. תמיד חששו שגם הצד שכנגד יפגע ולכן אנו יוצאים שוב בקריאה נרגשת לכל הצדדים שלא לערב מקומות קדושים.

הקבר חולל במהלך העשור האחרון פעמים בודדות ומדובר במקרה נדיר. גם בשנת 2005, לאחר הפיגוע בשפרעם שביצע החייל-המחבל עדן נתן-זדה ולאחר הנחת ראש חזיר במסגד חסן בק ביפו, חולל המקום. באירועים קודמים היה מדובר במעשי קונדס של ילדים.
התנכלויות בעקבות המרמריס
ר' ישראל דרעי, האחראי על המקומות הקדושים בצפון, אומר כי מאז שהחל הזעם במגזר הערבי בעקבות ארועי המשט לעזה, נעשו מספר ניסיונות להתנכל ולפגוע ביהודים. בקבר רבי חנינא בן דוסא יידו ערבים אבנים על מתפללים יהודים והמשטרה התערבה, אבנים נזרקו גם על יהודים שהגיעו להשתטח על קברו של רבי ישמעאל כהן גדול בסג'ור ועל קברו של רבן שמעון בן גמליאל בכפר כנא. המשטרה הציבה אבטחה כבדה כדי לשמור על שלומם של המתפללים היהודיים.

לדברי דרעי, היום יגיעו שניים מעובדיו, תושבים ערבים משפרעם ומבענה, לנקות את המקום. בשל תפילות יום השישי המתקיימות היום יגיעו העובדים היהודים למקום רק ביום ראשון כדי לשקם את ההרס.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 11/06/2010 | עודכן: 11/06/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
קבר בן-בבא נשרף; החשד: נקמה על פגיעה במסגד
תגובות  [ 9 ] מוצגות   [ 9 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
כל זכר ליהודים
11/06/10 09:50
2
יונה סוקולובסקי
11/06/10 10:44
 
sailor
11/06/10 15:36
3
ישראלית מאמינה
11/06/10 12:59
4
דני.י
11/06/10 14:11
5
נגד ערבים?
11/06/10 15:09
6
טוטור
11/06/10 19:55
7
מרק_טווין
12/06/10 02:49
8
בבאברוך
12/06/10 17:05
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]