מחקר חדש תורם ראיות נוספות לכך שלשמן דגים יש השפעה מגינה לא רק מפני מחלות קרדיווסקולריות אלא אולי גם נגד סרטן השד.
כחלק ממחקר בשם "Vitamins and Lifestyle cohort", חוקרים מהמרכז לחקר הסרטן פרד האצ'ינסון ביקשו מ-35,016 נשים לאחר גיל המעבר וללא היסטוריה של סרטן שד למלא שאלונים בני 24 עמודים שעסקו בשימוש בתוספות שאינן ויטמינים או מינרלים. לאחר שש שנות מעקב, דווח על 880 מקרים של סרטן שד.
שימוש קבוע בתוספות שמן דגים שהכילו רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה-3 EPA ו-DHA נמצא קשור לירידה של 32% בסיכון לסרטן השד. הירידה בסיכון הייתה מוגבלת לסרטן שד פולשני שמקורו בצינוריות החלב, הסוג השכיח ביותר של המחלה.
השימוש בתוספות אחרות, רבות מהן נלקחות על-ידי נשים לטיפול בתסמיני גיל המעבר, לא נמצא קשור לסיכון לסרטן השד.
ייתכן שכמות חומצות השומן אומגה-3 שבתוספות שמן הדגים גבוהה יותר מזו שרוב האנשים צורכים במסגרת התזונה. יחד עם זאת, החוקרים הדגישו שלא ניתן עדיין לפרסם המלצות על בסיס התוצאות ללא מחקרים נוספים שיאשרו זאת.
מומחים בתחום שהגיבו לממצאים הסכימו לכך, ואמרו כי מאוד נדיר שמחקר אחד בודד ישמש לפרסום המלצות חדשות. לאורך תקופה ארוכה יותר, כשמחקרים נוספים מאשרים את הממצאים, ניתן להתחיל להכין המלצות בנושא.