|
לא עניין של מבנה אישיות [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
האם אתם תוהים לפעמים למה החבר הכי טוב שלכם נשאר רזה וכחוש גם אחרי שהוא זולל גלידה כל לילה, בזמן שאתם מעלים קילוגרמים נוספים אחרי כל ביס שאתם אוכלים? מחקר חדש מראה כי הרגישות שלנו לעלייה במשקל נקבעת למעשה עוד לפני שאנו נולדים.
חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ייל גילו כי בדיוק כמו צבע העיניים שלנו וצורת האף, גם המשקל נקבע במהלך התפתחות המוח, עוד לפני הלידה. ממצאים אלו יכולים להסביר מדוע אנשים שצורכים את אותה תזונה עתירת שומן וקלוריות חלקם מעלים במשקל ואחרים לא.
במסגרת המחקר, חולדות הונדסו גנטית כך שיפתחו רגישות להשמנה עוד לפני שקיבלו תזונה עתירת שומן ועתירת קלוריות. החוקרים גילו כי בחולדות אלו, תאי העצב הרגישים לאותות המסמנים מתי אכלנו מספיק ומתי להתחיל לשרוף קלוריות, איטיים הרבה יותר.
אנשים הרגישים להשמנה שמקורה בתזונה מפתחים דלקתיות במוח, בעוד שאלו שעמידים אליה - לא מפתחים. ממצאי המחקר הנוכחי תומכים בטענה כי לא מדובר במבנה האישיות שמשפיע על הסיכוי לסבול מהשמנה אלא יותר בקשרים העצביים המופיעים במהלך התפתחות המוח.
השמנה שמקורה בתזונה הפכה לאחת מהבעיות הרפואיות הקריטיות ביותר בארצות הברית. מאחר שגנטיקה בלבד אינה יכולה להסביר את העלייה העצומה בשיעור ההשמנה באוכלוסיה, החוקרים מנסים לקבוע את הגורמים הפחות ברורים להתפתחות ההשמנה.
ממצאי המחקר פורסמו ב-Proceedings of the National Academy of Sciences.