|
למוח צעיר יותר [צילום: AP]
|
|
|
|
|
טעמו של הסלרי הוא כזה שאנשים רבים אינם יכולים להתרגל אליו, אך מדענים הצליחו לגלות סיבה מספיק משכנעת כדי לנסות ולאכול אותו. הם גילו כי כימיקל שנמצא בריכוזים גבוהים בסלרי ובפלפל יכול לעכב איבוד זכרון בגיל ההזדקנות.
החוקרים מאמינים כי המרכיב הצמחי לוטאולין מפחית את הדלקתיות במוח הקשורה להזדקנות, וכן בעיות זיכרון הקשורות אליה, על-ידי עצירת אותן מולקולות הגורמות לדלקתיות.
צוות החוקרים, מאוניברסיטת אילינוי, חקר את השפעות הלוטאולין על מוחם ועל ההתנהגות של עכברים צעירים בני 6-3 חודשים ושל עכברים מבוגרים בני שנתיים. עכברים חיים בדרך כלל בין שנתיים לשלוש. העכברים קיבלו תזונה מבוקרת או תזונה עם תוספות לוטאולין במשך 4 שבועות. בדךר כלל לעכברים מבוגרים יש רמות גבוהות של דלקתיות במוח והם מצליחים פחות במבחני זיכרון בהשוואה לעכברים צעירים.
אולם המדענים, שפרסמו את הממצאים בכתב העת Nutrition, גילו כי עכברים מבוגרים שקיבלו את התזונה עם תוספות הלוטאולין הצליחו טוב יותר בלימוד מטלות זיכרון מאשר העכברים האחרים. בנוסף, רמות הדלקתיות במוח התאימו לאלו של עכברים צעירים יותר.
הם ציינו כי הנתונים מראים שלתזונה בריאה יש את הפוטנציאל להפחית את הדלקתיות הקשורה להזדקנות במוח, מה שעשוי לתרום לבריאות קוגנטיבית טובה יותר.