הפתעה: ועדת ששינסקי תגיש הערב מסקנותיה

המועד המקורי להגשת ההמלצות היה ה-15 בנובמבר ● ע"פ המסתמן, הוועדה תמליץ על יצירת הסדר מס ייחודי לכל פרויקט הפקת גז בישראל ● ביטול הטבות מס אפשרי יקפיץ שיעור תמלוגי החברות מ-12.5% ל-27.5%
עופר וולפסון חדשות תגובות
הוועדה לבחינת המדיניות בנושא משאבי נפט וגז בישראל, בראשות פרופ' איתן ששינסקי, תגיש הערב (ד', 10.11.10) את עיקרי טיוטת מסקנות הביניים שלה לשר האוצר, יובל שטייניץ. משרד האוצר צפוי לקיים הערב מסיבת עיתונאים עם הגשת הטיוטא. יש לציין, כי המועד המקורי להגשת ההמלצות היה ה-15 בנובמבר.

על-פי המסתמן, הוועדה מציעה מס חדש של עד 60% על רווחי החברות מקידוחי הגז והנפט, בנוסף לתמלוגים ולמס החברות שהן משלמות למדינה כבר כעת. שיעור התמלוגים עומד על 12.5%, וההצעה היא להעלותו. יש לציין, כי ביטול הטבות המס שניתנו עד כה לחברות לבדו יקפיץ את שיעור התמלוגים שלהן מ-12.5% ל-27.5%.

על-פי דיווח נוסף, עשויה הוועדה להמליץ על יצירת הסדר מס נפרד וייחודי לכל פרויקט הפקת גז בישראל. המס יחול גם על שתי התגליות הקיימות ים תטיס ותמר, ועתיד גם לחול על אתר הקידוח לווייתן, במידה שיוכרז כתגלית מוכחת. בין השאר, מתסתן כי ועדת ששינסקי תמליץ ששותפויות הגז בקידוח "תמר" ישלמו למדינה את התמלוגים על-פי ההסדר הקיים כיום לפחות עד שנת 2016. בנוסף, לא יועלה להן שיעור התמלוגים ממכירות, העומדים כיום על 10.9%.

המהלך צפוי להכניס לקופת המדינה עשרות מיליארדי שקלים נוספים. כיום משלמות החברות תמלוגים הנאמדים בפחות מ-200 מיליון שקלים בשנה.
עו
תאריך: 10/11/2010 | עודכן: 10/11/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]