|
[צילום אילוסטרציה: סקופ 80]
|
|
|
|
|
חברת ביקורופא, בשליטת המולטי-מליונר היהודי אמריקני מורט מנדל, מתחילה לשווק לחצני מצוקה, שלראשונה בארץ הם ניידים. החברה תשכיר את הלחצנים ב-99 שקל לחודש, בחוזה ללא התחיבות לתקופה כלשהיא. ניתן יהיה לרכוש לחצנים עם שירותים רפואיים נלווים, בשתי דרגות, ב-149 ו-189 שקל לחודש.
החברה השיקה היום (13.12.10) את הלחצנים בתל אביב, לאחר ניסוי ראשוני שנמשך כשנה. מנכ"ל החברה איריס פיין והמנהל הרפואי שלה ד"ר מיכאל אברבוך הציגו את המכשיר, שגודלו כגודל שעון, ומומלץ לענדו על היד (כל אנשי החברה שהשתתפו בהשקה ענדו את הלחצן על ידם). יש בו ששה לחצנים, ובמרכזם לחצן מצוקה, המקשר את המנוי מיד עם מוקד החברה, באמצעות רשתות סלקום ופטרנר. הקשר פעיל 24 שעות ביממה. הקשר הוא דו-כיווני, כך שהמוקדנים מאתרים היכן נמצא המנוי, ויכולים לשלוח סיוע רפואי במהירות.
לראשונה בארץ, הלחצן נייד. עד היום שווקו בארץ, על ידי חברות שונות, כ-300 אלף לחצני מצוקה, כולם נייחים, בבית המנוי, עם טווח של 10 מטרים. הענף מגלגל 250 מיליון שקל בשנה, וביקורופא מקוה לנגוס חלק ניכר ממנו, באמצעות המכשיר החדש. הלחצן הנייד יאפשר מעתה למנוי לנוע בחפשיות בכל מקום בארץ ובעולם, כאשר הקשר בחו"ל יעשה באמצעות מערכות GPS.
בנוסף, במכשיר שלשה לחצנים לקשר ישיר עם מספרי טלפון לפי בחירת המנוי (למשל בני משפחה). ניתן להשתמש במכשיר גם כשהוא כבוי, כך שגם חרדים מחמירים יוכלו להשתמש בו בשבתות וחגים. המנוי יוכל לדבר גם באמצעות רמקול, ללא החזקת המכשיר בידו. הלחצן פותח ע"י צוות של החברה, בראשות ד"ר שרון דביר.
יו"ר החברה, משה וקסלר, סיפר היום כי הצורך לספק לחצנים ניידים נולד לפנישלש שנים, כאשר אמו, כיום בת 87, נקלעה למצוקה רפואית בסניף בנק שהיה בשיפוץ, ועברו כ-30 דקות עד שמישהו שמע את קריאותיה לעזרה
פיין הודיעה, כי ביקורופא תוסיף בקרוב שירותים נוספים ללחצני המצוקה, כולל יעוץ טלפוני עם רופא, טיפולים רפואיים, רפואה משלימה ופינוי אמבולנס.
בין הלקוחות - חברות ביטוח
ביקורופא, שנוסדה ב-1993, מעסיקה 600 עובדים, 350 מהם רופאים ואנשי סגל רפואי. השירותים ניתנים ב-30 מרפאות החברה ובבתי הלקוחות. הלקוחות יכולים לקבל בביתם ביקורי רופאים, טיפולי מעבדה, בדיקות דחופות, צילומים וגיבוס.
בין לקוחות החברה: ארבע קופות החולים, חברות הביטוח הראל, דקלה והפניקס ובתי אבות. החברה נותנת שירותים דחופים לחיילים, במקום מרפאות קצין העיר.