אכילת מזונות שמכילים כמות גדולה של שומני טרנס ושומנים רוויים מעלה את הסיכון לסבול מדיכאון, אלו ממצאי מחקר חדש. לעומת זאת, המחקר הראה כי צריכת שמן-זית הגנה מפני המחלה.
החוקרים אישרו את התיאוריה לאחר שחקרו 12,059 מתנדבים לאורך תקופה בת שש שנים. הם ניתחו את התזונה ואת הרגלי אורח החיים של המשתתפים ואת המחלות מהן סבלו, שלוש פעמים לאורך תקופת המחקר. בתחילת המחקר, אף אחד מהמשתתפים לא סבל מדיכאון, ובסופו אובחנו 657 מקרים חדשים של דיכאון.
מבין כל המקרים הללו, אצל המשתתפים עם רמות צריכה גבוהות של שומני טרנס (שומנים הקיימים בצורה מלאכותית במוצרי מאפה תעשייתיים ובמזון מהיר, ובאופן טבעי במוצרי חלב מלאים מסוימים) זוהתה עלייה של עד 48% בסיכון לדיכאון בהשוואה למשתתפים שלא צרכו שומנים אלו.
בנוסף, המחקר הוכיח קשר בין תגובה לכמות - ככל שנצרכה כמות רבה יותר של שומני טרנס, כך רבה יותר הייתה ההשפעה המזיקה שלהם על המתנדבים.
יתרה מכך, צוות החוקרים, מאוניברסיטת נווארה שבספרד, ניתח את ההשפעה של שומנים רב בלתי רוויים (הנמצאים בשפע בדגים ובשמני ירקות) ושל שמן-הזית על שכיחות הדיכאון. הצוות גילה כי סוגים אלו של שומנים בריאים, יחד עם שמן-הזית, נמצאו קשורים לסיכון נמוך יותר לדיכאון.
המחקר תומך בתיאוריה כי קיימת שכיחות גבוהה יותר של דיכאון במדינות צפון אירופה בהשוואה למדינות בדרום היבשת, היכן שתזונה ים-תיכונית, העשירה בשמן-זית ובשומנים רב בלתי רוויים שכיחה יותר.
כיום, כ-150 מיליון איש סובלים מדיכאון בכל העולם.