אושרה תביעה ייצוגית נגד גד-בולוס תיירות

ביהמ"ש דחה את רוב העילות שהוצגו בבקשה ואישר את התביעה רק בגין פרט מטעה בתשקיף האג"ח לגבי השימוש בתמורת ההנפקה ● הורה גם להחליף את התובע הייצוגי
איתמר לוין חדשות תגובות
שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, מיכל נד"ב, אישרה (א', 13.3.11) הגשת תביעה ייצוגית נגד חברת גד-בולוס תיירות הנמצאת בפירוק, נגד חברת גד-בולוס ששלטה בה ונגד ארבעה ממנהליה לשעבר - כמיל משעור, עזמי נשאשבי, יעקוב בולוס ונזאר בולוס.

העילה בגינה אישרה נד"ב את הגשת התביעה הן פרט מטעה בתשקיף הנפקת האג"ח של החברה בשנת 2000, בהתייחס לתמורת ההנפקה. בעוד החברה טענה שהתמורה (24 מיליון שקל) תשמש לרכישת ספינת נוסעים, הועבר רוב הסכום לפרעון חוב לחברת-האם, שהייתה בשליטתו של איבראהים בולוס (שנפטר תוך כדי ההליכים).

נד"ב דחתה את הבקשה לאשר תביעה ייצוגית בשורה של עילות אחרות, ובהן פרטים מטעים בדוחותיה של החברה, פרטים מטעים נוספים בתשקיף, הפרת חובות הנאמן על האג"ח ועוד. כמו-כן נדחתה הבקשה לתביעה ייצוגית נגד חברת הנאמנות של בנק אינווסטק, שהייתה הנאמן בהנפקה, ונגד מי שהיו רואי החשבון של החברה - משרד Deloitte בריטמן-אלמגור (מהגדולים בארץ) ורואי החשבון וליד סייד ואלי עבוד, אם כי נד"ב מתחה ביקורת על התנהלותם.

בצעד נדיר, הורתה נד"ב להחליף את התובע הייצוגי, חיים רוזנברג. היא קבעה, כי תביעתו לא הוגשה בתום לב וכי הוא מהווה איש קש של חברו, גד חזן. התובע החדש, שיוגש לאישור בית המשפט בתוך 45 יום, ייצג את כל מי שרכש אג"ח של גד-בולוס תיירות לפני 5.5.2002, למעט בעלי עניין בחברה.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 14/03/2011 | עודכן: 14/03/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]