ביהמ"ש: יותר פוליגרף לבירור אלימות במשפחה

תלונתה של אם לפיה בעלה-בנפרד מכה את ילדיהם התבררה כשקר באמצעות הפוליגרף - ועל בסיס זה דחה בית המשפט למשפחה את תביעתה להרחיק את האב מעיר מגוריהם
איתמר לוין חדשות תגובות
שופט בית המשפט למשפחה בטבריה, אסף זגורי, קורא (22.3.11) להרחיב את השימוש בפוליגרף בתלונות על אלימות בתוך המשפחה המתבררות בערכאה זו. זגורי עצמו עשה שימוש מכריע בבדיקת פוליגרף, בדחותו טענה של אם על כך שבעלה שבנפרד מכה את ילדיהם.

זגורי דן בסכסוך בין בני זוג מוסלמים, אשר כדבריו "נוהגים לפקוד את ספסלי בית משפט זה אחת למספר שבועות בשנה האחרונה". האישה טענה, כי ילדיה (בני שנתיים, שלוש וארבע) חוזרים מביקורים אצל אביהם כאשר הם חבולים ודרשה להרחיק אותו מעיר מגוריהם. האב, מורה במקצועו, הכחיש את הטענות מכל וכל, וטען שהבת נחבלה בפניה בעת משחק עם ילד אחר.

בתחילת החלטתו מציין זגורי את הקושי בפסיקה במקרים מעין אלו, כאשר אין עדות אמינה של הקורבן (בשל גילו), המבוגרים מציבים גירסה מול גירסה, והסיוע מגורמים כגון המשטרה או רשויות הרווחה אינו מספיק כדי להתיר את הספק. בית המשפט מחויב מצד אחד להגן על ילדים, ומצד שני - לוודא שאין המדובר בהאשמות שווא כחלק ממאבק גירושין.

מסקנתו של זגורי: "צבת האינטרסים וחובת ההגנה על הצדדים כולם, מחייבת את בית המשפט למשנה זהירות ולשקול במקרים מסויימים ומתאימים, היענות בחיוב לבקשות לצווי הגנה רק בהתקיים צבר ראייתי איכותי של מעל מאזן הסתברויות, כאשר יש לשקול שימוש זהיר באמצעים מסייעים להערכת מהימנות בעלי הדין בדמות בדיקת פוליגרף". לדעתו, במקרים כאלו יש להגיע לרמת ודאות הנמוכה מזו שבמשפט הפלילי (99%) אך גבוהה מזו שבמשפט האזרחי (51%).

בנושא הפוליגרף מוסיף זגורי, כי הימנעות בתי המשפט מקבלתו מבוססת על המלצות ועדת כהן משנת 1981 ועל הלכת ביזאוי משנת 1988, כאשר בינתיים חלה התפתחות ניכרת בבדיקה. הוא מזכיר, שכבר ב-2005 אמר בית המשפט העליון שייתכן שהגיעה העת למתן החלטה מנחה חדשה בנושא, אם כי הדבר טרם אירע.

במקרה הנדון, ממשיך זגורי, יש מקום לתת משקל לבדיקת פוליגרף שנערכה בפיקוח בית המשפט ובהסכמת הצדדים, כפי שמקובל בעניינים אחרים. הבדיקה העלתה, כי האם משקרת בעוד שהאב דובר אמת. חיזוק לכך נמצא בחוות הדעת של העובדת הסוציאלית, אשר תיארה בחיוב רב את האב ואת יחסו לילדיו.

לאור כל זאת, דחה זגורי את בקשת האם והורה לחדש את ביקורי הילדים אצל האב במתכונת שקבע בית הדין השרעי, במקום בפיקוח העובדת הסוציאלית במרכז הקשר. הוא חייב את האם בתשלום הוצאות בסך 5,000 שקל תוך שהוא רומז, כי היה מטיל עליה סכום גבוה בהרבה בשל העלילה שהטיחה באב, אלמלא החשש שהדבר יפגע בפרנסתם של ילדיה.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 03/04/2011 | עודכן: 04/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ביהמ"ש: יותר פוליגרף לבירור אלימות במשפחה
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ירון זכאי
4/04/11 17:35
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]