|
אהבה קבועה מראש [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
לכל המכורים לקפה יש תירוץ מצוין עכשיו - בכל אשמים הגנים.
על-פי נתוני מחקר חדש, גורמים גנטיים יכולים להסביר מדוע אנשים מסוימים צורכים כמויות גדולות של קפאין.
חוקרים אמריקנים סרקו גרסאות גנטיות של יותר מ-40,000 איש כדי לחפש אחר קשרים לצריכת קפאין גבוהה, וגילו שני אזורים בדנ"א הקשורים לצריכה גבוהה של תה, קפה, שוקולד, משקאות קלים ומקורות אחרים של קפאין.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון PLoS Genetics.
עורכי המחקר, מהמוסד הלאומי לסרטן שבמרילנד, ציינו כי אנשים עם גרסאות גנטיות הקשורות לצריכה גבוהה של קפאין אכן צרכו כמות גדולה יותר מהמשקה - כ-40 מיליגרם, או שליש כוס קפה או פחית קולה יותר - בהשוואה למשתתפים אחרים.
קיימים מאות גנים שידוע כי הם קשורים למצבים רפואיים ספציפיים, אך הקשר של גנים לצריכה תזונתית לא נחקר מספיק. כעת, בפעם הראשונה הממצאים הראו כי ישנם גנים מסוימים המשפיעים על כמות הקפאין שאנו צורכים.
שני קטעי הדנ"א שנמצאו קשורים לצריכת קפאין גבוהה הכילו שני גנים שקיימת סברה כי הם מעורבים בדרך בה הגוף מעבד את הקפאין. האחד - CYP1A2 - כבר התגלה כגן המעורב בפירוק הקפאין בגוף. השני - AHR - מסייע בוויסות הגן הראשון.
לדברי עורכי המחקר, מבית הספר לרפואה הרווארד, כבר זמן רב ידוע - גם אם לא בצורה מדעית - כי כל אחד מגיב אחרת לקפאין, אך רוב המחקרים שנעשו בתחום התמקדו בגורמים סביבתיים.