|
טעים בכל טמפרטורה [צילום: עכבר העיר]
|
|
|
|
|
|
גלידה עושה לנו שמח
|
יפעת גדות
|
חוקרים גילו כי מאכלים שמשמחים אותנו כוללים גלידה, ענבים ועוגיות, אך המאכלים אותם נזכור לנצח הם דווקא הברוקולי והטופו
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
חוקרים מאוניברסיטת דרום דקוטה, שפרסמו מחקר שערכו בכתב העת "Dairy Science", טוענים כי שינוי קטן בטמפרטורת האחסון יוכל לעזור ו"להקפיא" את עלויות הקירור.
נכון לעכשיו על-פי הסטנדרט של אחסון גלידה, יש לשמר אותה ב-28.9 - מעלות. איגוד מוצרי החלב הבינלאומי קובע כי כל גלידה שאוחסנה אצל היצרן או במהלך המשלוח והשיווק בטמפרטורה גבוהה יותר אסורה למכירה.
למרות זאת, המחקר החדש מצביע על כך שמדובר בגבול זהיר מדי. עורכי המחקר טוענים כי היצרנים יכולים בקלות להעלות את הטמפרטורות של המקררים ל-26.1 - מעלות ללא שהם מעמידים בסיכון את איכות המוצרים שלהם.
אל המסקנה הגיעו לאחר שניתחו גלידת וניל מחלב מלא וגלידה דלת-שומן, שנשמרו בטמפרטורות שונות למשך 39 שבועות. גבישי הקרח שבגלידה נמדדו, משום שטמפרטורות גבוהות עלולות לגרום לגבישי הקרח להתרחב, ולהעניק לגלידה מרקם לא רצוי. החוקרים גייסו צוות טועמים כדי לשפוט את מרקם הגלידה ואת טעמה.
עורכי המחקר לא גילו כל הבדל משמעותי באיכות הגלידה שאוחסנה בטמפרטורות שונות - גם לא בטמפרטורה הגבוהה ביותר - -23.3 - מעלות. השינויים בגודל גבישי הקרח שבגלידה לאורך זמן לא היו שונים בטמפרטורות שונות וצוות הטועמים לא זיהה כל הבדל גם הוא.
המדענים הגיעו למסקנה כי ניתן להעלות את טמפרטורות המקרר ב-2.8 מעלות צלזיוס, כלומר עד ל-26.02 - אך לא מעבר לכך, למרות שהתוצאות הראו כי אחסון ב-23.3 - מעלות לא פגע באיכות הגלידה.