הבחירות לדירקטוריון לאומי: שניים לאליהו, שניים למדינה

דוד אבנר ומירי כץ נבחרו לדירקטורים מטעם המדינה ● עמוס ספיר וציפי סמט, שתשמש דח"צית, נבחרו מטעמו של שלמה אליהו ● לראשונה מאז הלאמת לאומי, נכשלת המדינה להכניס לדירקטוריון את כל מועמדיה ● בנק ישראל מתכוון להתערב
עופר וולפסון חדשות תגובות
הפתעה בבחירות לדירקטוריון לאומי. שלמה אליהו הצליח להכניס לדירקטוריון הבנק שניים ממועמדיו, כאשר הציפייה הייתה שיצליח לכל היותר להכניס אליו מועמד בודד.

מההודעה שפרסם (יום ד', 25.5.11) הבנק, עולה כי המועמדים שנבחרו מטעם המדינה הם דוד אבנר, ששימש בעברו מנכ"ל פרטנר ומירי כץ, שהייתה יו"ר רשות ניירות ערך. עמוס ספיר, לשעבר יו"ר מעלות, וציפי סמט, ששימשה הממונה על שוק ההון באוצר - הם הדירקטורים שנבחרו מטעמו של אליהו. יש לציין כי סמט תשמש דירקטורית חיצונית. המועמדים נבחרו מתוך רשימה סופית של 22 מתמודדים.

יש לציין כי זו הפעם הראשונה מאז שהולאם בנק לאומי בשנת 1983, בה לא מצליחה המדינה להכניס לדירקטוריון את כל מועמדיה.

באסיפה הכללית של בעלי המניות של הבנק אושר גם מתן מענק של כ-2 מיליון שקלים ליו"ר הקודם של הבנק, איתן רף, בגין כהונתו במחצית הראשונה של 2010. בנוסף, אושר תשלום מענק של 650 אלף שקלים ליו"ר הנוכחי דוד ברודט, בגין כהונתו במחצית השנייה של 2010.

בנק ישראל חושש: הכריז כי המועמדים יעברו בדיקת נאותות

בנק ישראל צפוי כעת להפעיל את סמכותו לפי חוק הבנקאות, וייתכן שלא יאשר את המועמדים. בהודעה שפרסם, מסר בנק ישראל כי על הדירקטורים הנבחרים לעבור, בהתאם לחוק, תהליך של בדיקת נאותות על-ידי המפקח על הבנקים. לדברי בנק ישראל, כיוון שההחזקה בבנק לאומי מפוזרת אצל מחזיקים רבים, יש לוודא כי אין למחזיקים באמצעי שליטה בשיעור גבוה יחסית לרוב בעלי המניות, יכולת לכוון את פעילותו של הבנק מבלי שקיבלו היתר כנדרש מנגיד בנק ישראל. בפועל, בנק ישראל מתכוון למעשה כי היא חושש ממצב בו אליהו ישלוט מעשית בהתנהלותו של הבנק ללא שקיבל היתר שליטה מפורש.

בנק ישראל מסר בנוסף כי הוא מקדם ביחד עם משרד האוצר, תיקון לחוקי הבנקאות הקובע, בין היתר, הוראות להצעת מועמדים לכהונה כדירקטורים בתאגיד בנקאי ללא גרעין שליטה. לדברי הבנק, התיקון המוצע מאזן בין זכותם של המחזיקים באמצעי שליטה להציע מועמדים לכהונה כדירקטורים ולפעול לבחירתם, לבין הרצון למנוע שליטה בפועל בתאגיד הבנקאי ללא קבלת היתר מהנגיד. התיקון קיבל את אישור הממשלה והוא נדון בימים אלה בוועדת הכספים של הכנסת.
עו
תאריך: 25/05/2011 | עודכן: 25/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הבחירות לדירקטוריון לאומי: שניים לאליהו, שניים למדינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]