נשים לאחר גיל המעבר הצורכות לעתים קרובות דגים - אפויים או צלויים - נמצאות בסיכון נמוך יותר לפתח אי-ספיקת לב, כך על סמך נתונים ממחקר חדש. נשים שצורכות כמות רבה של דגים מטוגנים דווקא נמצאות בסיכון גבוה יותר לבעיות לבביות.
מצב של אי-ספיקת לב משפיע על מיליוני בני אדם בעולם כולו. ישנם גורמים ידועים רבים ושונים לאי-ספיקת לב. חלק מהם כוללים עישון, לחץ דם גבוה, סוכרת, עודף משקל, חוסר פעילות גופנית ותזונה לקויה.
החוקרים בדקו את נתוני התזונה, על סמך דיווח עצמי, של 84,493 נשים לאחר גיל המעבר שהשתתפו במחקר בשם "Women's Health Initiative Observational". הם חילקו את המשתתפות לקבוצות על בסיס התדירות וסוג הדגים שצרכו. ניתוח הנתונים התבסס על נתונים משנת 1991 ועד לאוגוסט 2008. במהלך מעקב של עשר שנים, בממוצע, התרחשו 1,858 מקרים של אי-ספיקת לב.
החוקרים גילו כי נשים שצרכו את כמות הדגים האפויים או הצלויים הרבה ביותר (חמש מנות או יותר בשבוע) היו בסיכון נמוך יותר ב-30% לאי-ספיקת לב בהשוואה לנשים שצרכו דגים אפויים או צלויים לעתים נדירות (פחות ממנה אחת בחודש).
התוצאות הראו גם כי סוג הדגים עשוי להשפיע גם הוא על הסיכון לאי-ספיקת לב. דגים כהים כמו סלמון, מקרל ודג כחול נמצאו קשורים לירידה גדולה יותר בסיכון בהשוואה לטונה או לדג לבן.
דגים מטוגנים נמצאו קשורים בצורה משמעותית לעלייה בסיכון לאי-ספיקת לב, ואפילו מנה אחת בלבד של דגים מטוגנים בשבוע נמצאה קשורה לסיכון גבוה ב-48% לאי-ספיקת לב. החוקרים הדגישו כי בזמן הטיגון, לא רק שחלק מהיתרונות הולכים לאיבוד, אלא שנוספים גורמים מזיקים הקשורים לתהליך הבישול.