אולמרט: הופתעתי שמסר לא תיעד את הקופה הסודית

מסר טען שאולמרט הוא שביקש ממנו להחזיק מאות אלפי דולרים במזומן; אולמרט מכחיש ואומר שזוהי אחת התמיהות הבלתי-פתורות סביב ניהול חשבון הנאמנות בידי מסר
איתמר לוין חדשות פרשת אולמרט תגובות
"הייתי מופתע בדיעבד מדוע אורי מסר לא הפקיד את הכסף, לא רשם אותם, לא תיעד מה נכנס ומה יצא", אומר (ג', 5.7.11) אהוד אולמרט בהמשך חקירתו הנגדית בנושא הקופה הסודית אצל מסר. התובע, עו"ד אורי קורב, טען, כי אולמרט אינו צריך להיות מופתע, שכן מסר מילא בכך את בקשתו שלו.

קורב טען: "נתתם [אולמרט ושולה זקן - א.ל.] למסר מאות אלפי דולרים לשמירה, לא אמרתם לו מה לעשות עם זה ולא היה לו מושג ירוק". אולמרט השיב, כי מסר ידע שמדובר בתרומות פוליטיות אך לא ידע מיהם התורמים "שהשביעו אותי בנקיטת חפץ ששמם לא יתגלה". ואולם, תהה, לא ברור כיצד יכול היה מסר כעורך דין לומר שהוא בטוח שהכספים כשרים, אם אינו יודע מה מקורם. "הצגת הדברים כאילו מסר לא ידע כלום, היא עוול לדברים שהוא עצמו אמר", טען אולמרט.

קורב הציג את אמירותיו של מסר, לפיהן הוא אמר לאולמרט שהוא שומר את כספו בכספת במשרדו וניהל על כך שיחות עימו ועם זקן. אולמרט השיב: "האיש [מסר - א.ל.] לא זוכר, האיש לא יודע, יש לו זיכרון עמום, החוקר דוחף לו מילים לפה, וגם אחרי זה הוא לא בטוח. אני יכול רק להגיד שלא ידעתי מהעניין הזה. אני לא זוכר בשום פנים ואופן שמסר אמר לי שהוא שומר את זה בכספת. חשבתי שהוא פתח חשבון בנק".


"ניסיון להוסיף מרכיב של קונספירציה"


לדברי אולמרט, השאלה המרכזית היא האם מקור הכסף היה כשר. "אם זה מוחזק בכספת על-ידי עורך דין שהוא נאמן, שאומר שהכספים כשרים, מה העניין? הניסיון הזה נועד להוסיף עוד נדבך של קונספירציה, כי אם מחזיקים את זה בכספת - סימן שזה לא כשר. הוא לא מוצא לנכון לשאול על זה, הוא אומר שהוא יודע שהכספים כשרים. אני אמרתי לו מהם ולכן הוא יודע". לדבריו, גם זקן לא אמרה לו כיצד מחזיק מסר את הכסף.

קורב טען, כי אולמרט החביא את הכספים במזומן אצל מסר, וזו הסיבה מדוע ביקש להחזיק אותם במזומן. אולמרט השיב: "זה הכל רצף של הצהרות לא נכונות שנועדו לעשות רושם על מישהו. יש איזשהו גבול להתגרות הבלתי-פוסקת ובאיזשהו מקום צריך לשים לה סוף. לפעמים מותר לעד להגיב מנהמת ליבו כשהוא שומע את הדברים המתגרים האלה". הנשיאה מוסיה ארד השיבה, כי זוהי חקירה לגיטימית.

קורב ציטט את עדותו של מסר, לפיה אולמרט וזקן הם שביקשו ממנו להחזיק את הכסף במזומן. אולמרט הכחיש טענה זו. קורב היקשה: "אין שום סיבה שבעולם שמסר יקח עבורו סיכון של שמירת כסף במזומן, אלא אם כן נתבקש לעשות זאת". אולמרט השיב: "נתתי תשובה, היא לא השתנתה". לדברי קורב, גם אולמרט כעו"ד לשעבר יודע שנאמן אמור לשאול את בעלי הכסף כיצד להחזיקו ולנהלו.

השופט משה סובל שאל, כיצד בכל זאת מסביר אולמרט את העובדה שהכסף הוחזק במזומן. אולמרט השיב: "יש לי כמה שאלות שאינן פתורות לגבי ההתנהלות שלו [של מסר - א.ל.] וזוהי אחת מהן". קורב טען, כי זקן ידעה שהכסף מוחזק במזומן ולפיכך גם אולמרט ידע זאת, לאור מערכת היחסים ביניהם. אולמרט שב והכחיש כל ידיעה כזאת.

לדברי קורב, החזקת הכסף במזומן נועדה להסתירו מעין כל ולכן היא כונתה בידי המדינה "קופה סודית". אולמרט אישר, כי רק שלושה אנשים - הוא עצמו, מסר וזקן - ידעו על קיומו של חשבון הנאמנות, אך עצם קיומם של מקורות למימון פעילותו הפוליטית לא היה בגדר סוד.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 05/07/2011 | עודכן: 05/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אולמרט: הופתעתי שמסר לא תיעד את הקופה הסודית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]