נתניהו אישר את מינוי בן-מנחם למנכ"ל רשות השידור

הממשלה צפויה לאשר בשבוע הבא את המינוי, לאחר ש-18 מחברי מליאת רשות השידור הגישו לראש הממשלה את המלצתם עליו נתניהו שוחח עם חברי המליאה על הרפורמה הנדרשת ברשות השידור וברך על מינוי בן מנחם
עופר וולפסון חדשות תגובות
ראש הממשלה בנימין נתניהו אישר (יום ב', 25.7.11) את מינויו של יוני בן-מנחם לתפקיד מנכ"ל רשות השידור. זאת לאחר שמליאת הרשות המליצה לו על מינוי בן מנחם לתפקיד, במקום מוטי שקלאר, שסיים את תפקידו בתחילת החודש. ההמלצה הוגשה מטעם 18 מחברי מליאת הרשות. הם הגישו את המלצתם בכתב ובחתימתם.

חברי המליאה נפגשו בשעות הצהריים המוקדמות עם נתניהו, המשמש גם כשר הממונה על רשות השידור. הוא שוחח עמם על הרפורמה הנדרשת ברשות השידור, ברך על ההמלצה למינויו של בן-מנחם לתפקיד, וכאמור, אישר אותו. הממשלה צפויה לאשר בשבוע הבא את המינוי.

בן-מנחם, בן 54, עובד ברשות השידור קרוב ל-30 שנה. הוא שימש משנת 2003 עד לשנת 2008 כמנהל קול ישראל, בהם במשך כשנתיים היה ממלא-מקום מנכ"ל רשות השידור דאז, יוסף בראל. הוא שימש בעברו בין השאר ככתב ופרשן מדיני ברשת ב', ראש הדסק לענייני פלשתינים וככתב בערוץ 1 בשפה הערבית.

באסיפה של אגודת העיתונאים בתל אביב שנערכה ביום חמישי האחרון הוחלט כי האגודה תפנה לבג"ץ נגד אישור המינויים האחרונים ברשות השידור. האגודה העבירה מכתב התראה בסוף השבוע לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין וליו"ר הוועדה לבדיקת מינויים בחברות ממשלתיות, טנה שפניץ. במכתב, דרשה האגודה כי ראש הממשלה יורה על הקפאת את מינוי בן-מנחם למנכ"ל רשות השידור.

הביקורת נגד בן-מנחם טוענת כי הוא מקורבו של ראש הממשלה וכי המינוי לתפקיד הוא פוליטי-גרידא. טענה נוספת שעלתה היא שבן-מנחם לא עבר את מבחני ההתאמה לתפקיד מנהל הרשות.

מנגד, ציינה ועדת האיתור שבחרה בבן מנחם פה אחד כי הוא התבלט בכישורים, ביכולות ובניסיון שהוא מביא עמו לתפקיד.

הוועדה התרשמה במהלך הראיונות שקיימה עימו ומנייר העמדה שהגיש, כי לבן מנחם יתרונות וכישורים עדיפים ובכלל זה: ניסיון משמעותי הן בטלוויזיה והן ברדיו; ידע וניסיון במדיה בערבית, ובכלל זה היותו דובר השפה הערבית (נוסף על שליטתו בעברית ואנגלית). עוד התרשמה הוועדה כי המועמד ממוקד במשימה שלפניו, משדר ייצוגיות, חדשנות וחשיבה מ"חוץ לקופסא". הוא איש נעים הליכות, אשר הוכיח את נאמנותו ומסירותו לרשות השידור ולמילוי תפקידיה, מאמין בשידור הציבורי ורואה בתפקיד המנכ"ל את ייעודו", לשון הודעת הוועדה.
עו
תאריך: 25/07/2011 | עודכן: 25/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו אישר את מינוי בן-מנחם למנכ"ל רשות השידור
תגובות  [ 10 ] מוצגות   [ 10 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ישמעל
25/07/11 17:40
 
קיקו
26/07/11 14:59
2
אוהב ישראל1
25/07/11 17:52
3
מייקל
25/07/11 18:12
4
נמחן
25/07/11 18:18
5
איש תיקשורת
25/07/11 18:27
6
ליכודניקים כנסו
25/07/11 18:29
7
מיכל מירושלים
25/07/11 19:37
8
עין צופיה
25/07/11 20:15
9
לא לציפי והשמאל
25/07/11 20:44
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בשורה חשובה לחולי הגושה אשר נאלצו עד היום להשיג את תרופת הויפריב (VPRIV) באישור חריג - התרופה נרשמה בישראל והיא זמינה כעת לחולים בישראל בהליך המקובל.
25/07/2011 | יפעת גדות | חדשות

גנרל ריימונד ט' אודיירנו, המיועד להיות הרמטכ"ל הבא של צבא ארצות-הברית, סבור שארצות-הברית צריכה לסייע לעירק לייצב את הגנתה גם אחרי שנת 2011 - ובעיקר, נגד תוקפנות אירנית באמצעות חתרנות שיעית. הוא אמר זאת בשימוע בסנאט לאישור מינויו. לדעת גנרל אודיירנו, יש לתת למשטר העירקי כל מה שיבקש, כדי להתגונן מול החתרנות האירנית.

יותם הלפרין מצא קבוצה לעונה הבאה. הגארד הישראלי, שכבר סיכם על חזרתו למכבי תל אביב ונאלץ לבסוף לדחות את הגעתו בשל בעיות מס, חתם היום (שני) לשנתיים בשורות ספרטק סנט פטרסבורג מהליגה הרוסית, הקבוצה בה אימן אשתקד צביקה שרף (סיימה במקום השביעי).

"מצאנו שחקן שיחליף את הנרי דומרקאנט", אמר המנהל הספורטיבי של המועדון, אלכס קארבנן, "הוא יכול לשחק בשתי עמדות הגארד ואנו בהחלט מקווים שהוא יסייע לפטריק בוורלי בהובלת הכדור. יותם הוא שחקן ברמה של יורוליג ואנחנו בהחלט חושבים שהוא יהפוך לאחד מהשחקנים המובילים בקבוצה שלנו".



אנשי מחאת האוהלים מחריפים את צעדי המאבק: מפגינים חסמו (יום ב', 25.7.11) צמתים מרכזיים בחיפה, בתל אביב, בירושלים ובבאר שבע, במחאה על יוקר הדיור בישראל.
25/07/2011 | מירב ארד | חדשות

מייקל פלפס חזר היום (שני) לבריכה ועלה לגמר ב-200 מטרים חופשי, אבל הסיפור המרכזי של היום השני של תחרויות השחייה באליפות העולם היה הגמר ל-100 מטרים חזה. לפני הזינוק סיפר אלוף אירופה אלכסנדר דלה אואן כי המטרה שלו היא לנסות להביא מעט נחת למדינה, שחוותה בסוף השבוע טבח מזעזע באוסלו וסביבתה.


+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il